ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Δεν μπορεί να αποδειχθεί η παρακολούθηση Μερκελ από τις ΗΠΑ

γερμανία-δεν-μπορεί-να-αποδειχθεί-η-πα-755403

O ομοσπονδιακός γενικός εισαγγελέας της Γερμανίας δήλωσε σήμερα ότι η έρευνα σχετικά με το ενδεχόμενο Αμερικανοί μυστικοί πράκτορες να είχαν παγιδεύσει το κινητό τηλέφωνο της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ με στόχο να παρακολουθούν τις συνομιλίες της δεν έχει οδηγήσει προς το παρόν στη συλλογή συγκεκριμένων αποδείξεων.

Ο Χάραλντ Ράνγκε είχε ξεκινήσει επίσημη έρευνα τον Ιούνιο καθώς πίστευε ότι διέθετε αρκετά στοιχεία που θα αποδείκνυαν ότι αμερικανοί μυστικοί πράκτορες είχαν παγιδεύσει το τηλέφωνο της καγκελαρίου, αν και τα στοιχεία αυτά δεν ήταν αρκετά σαφή προκειμένου να οδηγήσουν στην απαγγελία κατηγοριών.

Την Πέμπτη, όμως, ο ίδιος ανέφερε ότι «το έγγραφο που παρουσιάστηκε στους πολίτες ως απόδειξη του γεγονότος ότι το κινητό τηλέφωνο είχε παγιδευτεί δεν αποτελεί μία αυθεντική εντολή παρακολούθησης που έδωσε η NSA. Δεν προέρχεται από τη βάση δεδομένων της NSA».

«Δεν υπάρχει καμία απόδειξη αυτή τη στιγμή που θα οδηγούσε στην απαγγελία κατηγοριών σχετικά με το ότι δεδομένα από τις τηλεφωνικές κλήσεις της Μέρκελ είχαν υποκλαπεί ούτε ότι οι τηλεφωνικές της συνομιλίες παρακολουθούνταν».

Ο Ράνγκε επισήμανε ότι ούτε ένας δημοσιογράφος του γερμανικού περιοδικού Spiegel που έδωσε στη δημοσιότητα το έγγραφο ούτε η BND, η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών ούτε ο Σνόουντεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες στο γραφείο του.

Η έρευνα, ωστόσο, συνεχίζεται.

tovima.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου