ΔΙΕΘΝΗ

Βόβεραϊτ τέλος στο Βερολίνο, νέος δήμαρχος ο Μίχαελ Μούλερ

βόβεραϊτ-τέλος-στο-βερολίνο-νέος-δήμα-755615

Με ισχυρή πλειοψηφία στο κοινοβούλιο του κρατιδίου του Βερολίνου, ο σοσιαλδημοκράτης Μίχαελ Μούλερ ψηφίστηκε νέος δήμαρχος της πόλης και επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης.

Η γερμανική πρωτεύουσα αποχαιρετά έτσι μετά από 13 χρόνια τον Κλάους Βόβεραϊτ, τον δήμαρχο που συνέδεσε περισσότερο από κάθε άλλον το όνομά του με το σύγχρονο, ανοικτό Βερολίνο.

Την Πέμπτη, ο Μίχαελ Μούλερ, μέχρι πρότινος αρμόδιος αστικής ανάπτυξης, ψηφίστηκε δήμαρχος από 87 μέλη του κρατιδιακού Κοινοβουλίου -με δύο επιπλέον έδρες (από τους Πειρατές) από όσους διαθέτουν οι κυβερνώντες στο κρατίδιο Σοσιαλδημοκράτες και Χριστιανοδημοκράτες.

Στην ψηφοφορία, ο Μούλερ μοιράστηκε τα φλας με τον απερχόμενο Βόβεραϊτ. Εντός της ημέρας, ο νέος δήμαρχος θα συναντηθεί με την καγκελάριο Μέρκελ.

Μία από τις κυριότερες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ο Μούλερ είναι η αναδιαμόρφωση των οικονομικών σχέσεων μεταξύ κρατιδιακής και ομοσπονδιακής κυβέρνησης, και κυρίως η διοχέτευση των κονδυλίων.

Δεύτερη όμως πρόκληση, που προσελκύει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εκτός της πόλης, είναι το ζήτημα του (ακόμη υπό παράδοση) νέου αεροδρομίου που έχει καταλήξει ένα… γερμανικό γεφύρι της Άρτας, με απανωτές αναβολές -η τελευταία, επ’ αόριστον- και φούσκωμα του προϋπολογισμού του.

Newsroom ΔΟΛ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου