ΔΙΕΘΝΗ

Ουγκάντα: Eνοχη η νταντά που ξυλοκόπησε άγρια βρέφος

ουγκάντα-eνοχη-η-νταντά-που-ξυλοκόπησε-758190

Οικιακή βοηθός από την Ουγκάντα, η οποία καταγράφηκε σε βίντεο που προκάλεσε σοκ στην χώρα να κακοποιεί παιδί, κρίθηκε σήμερα ένοχη από δικαστήριο στην Καμπάλα, ανακοίνωσε η κατηγορούσα αρχή.

Η Τζολί Τουμουχίργουε, ηλικίας 22 ετών, που παραδέχθηκε την ενοχή της, αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να της επιβληθεί ποινή κάθειρξης έως 15 έτη, καθώς ξυλοκόπησε και βασάνισε μωρό 18 μηνών, το οποίο υποτίθεται ότι πρόσεχε. Το Δικαστήριο θα ανακοινώσει την Τετάρτη την ποινή που θα τής επιβάλλει.

Οι γονείς του παιδιού είχαν τοποθετήσει στο σαλόνι του σπιτιού τους κάμερα παρακολούθησης που κατέγραψε εικόνες, τις οποίες δύσκολα μπορεί κανείς να παρακολουθήσει λόγω της σκληρότητάς τους.

Στο βίντεο απεικονίζεται η νταντά να χαστουκίζει με δύναμη δύο φορές το κοριτσάκι, την ώρα που το ταΐζει, προτού το πετάξει με τη βία στο πάτωμα, όταν εκείνο κάνει εμετό.

Ενώ το παιδί βρίσκεται στο πάτωμα, το χτυπά με ένα φακό, έπειτα το ξυλοκοπεί από τα πόδια έως το πρόσωπο και την κοιλιά και το ποδοπατεί με όλο της το βάρος, προτού το μεταφέρει, κρατώντας το από το χέρι, ενώ εκείνο έχει προφανώς χάσει τις αισθήσεις του, εκτός του δωματίου.

Η αστυνομία ανακοίνωσε μετά τη σύλληψή της την πρόθεσή της να της ασκήσει δίωξη για απόπειρα δολοφονίας, όμως το δικαστήριο την δίκασε μόνο για την κατηγορία του βασανισμού.

Η εισαγγελέας Τζόις Τουσάμπε ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η κατηγορουμένη, που δεν είχε συνήγορο, ένιωθε «πολλές τύψεις» στο δικαστήριο.

«Η ίδια είπε ότι λυπάται για την πράξη της» συνέχισε η εισαγγελέας, «ζήτησε από τους γονείς, το έθνος και όλους εκείνους που έβλαψε με την πράξη της να τη συγχωρέσουν».

Η κατηγορούμενη έχει προφυλακιστεί αναμένοντας την απόφαση του δικαστηρίου για την ποινή της.

Το μωρό δεν υπέστη σοβαρή σωματική βλάβη, όπως μετέδωσε ο Τύπος της Ουγκάντας.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου