ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ελεύθερη με εγγύηση η Ιρανοβρετανή που… τόλμησε να δει βόλεϊ

ελεύθερη-με-εγγύηση-η-ιρανοβρετανή-πο-772773

Αίσιο τέλος έλαβε η σχεδόν πεντάμηνη περιπέτεια της Ιρανοβρετανής, η οποία συνελήφθη στις 20 Ιουνίου, καθώς ήθελε να παρακολουθήσει έναν αγώνα βόλεϊ ανδρών στην Τεχεράνη. Ο λόγος για την 25χρονη Γοντσέχ Γαβαμί, η οποία αποφυλακίστηκε μετά την καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 30.000 ευρώ.

Η Γαβαμί σύμφωνα με τους νόμους του Ιράν διέπραξε το «έγκλημα» της παρακολούθησης του αγώνα βολεϊ Ιράν- Ιταλία για το Παγκόσμιο Λιγκ Ανδρών τον περασμένο Ιούνιο και με… συνοπτικές διαδικασίες καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους.

Στη συνέχεια, οι ιρανικές εισαγγελικές Αρχές ισχυρίστηκαν πως η 25χρονη ήταν υπεύθυνη για ενέργειες «εναντίον της ασφάλειας» της χώρας, αλλά και για «σχέσεις με αλλοδαπούς», προσπαθώντας να «καλυφθούν» από την παγκόσμια κατακραυγή που δέχτηκαν για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Την είδηση πως η Γαβαμί αφέθηκε ελεύθερη, μετέδωσε το BBC, επικαλούμενο την οικογένειά της.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στη διεθνή καμπάνια απελευθέρωσης της Γαβαμί συμμετείχε και όλες οι ελληνικές ομάδες βόλεϊ ανδρών – γυναικών, ενώ η ίδια έκανε δύο φορές απεργία πείνας, μέχρι να λάβουν τέλος τα βάσανά της…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου