ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση σε συναγωγή στην Ιερουσαλήμ, τουλάχιστον τέσσερις νεκροί

επίθεση-σε-συναγωγή-στην-ιερουσαλήμ-τ-8406

Δύο ένοπλοι, που κρατούσαν επίσης μαχαίρια και τσεκούρια, έσπειραν το θάνατο σε εβραϊκή συναγωγή στην Ιερουσαλήμ, πριν πέσουν και οι ίδιοι νεκροί από τις σφαίρες της αστυνομίας.

Επιβεβαιώνεται ο θάνατος τεσσάρων πιστών και ο τραυματισμός άλλων έξι, τουλάχιστον ένας εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση.

Η αστυνομία μιλά για τρομοκρατική επίθεση και αναφέρει πως οι δύο δράστες ήταν Παλαιστίνιοι από την ανατολική Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ισραηλινής αστυνομίας Λούμπα Σάμρι, οι δύο δράστες έπεσαν νεκροί σε ανταλλαγή πυρών με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Η κατάσταση στην πόλη βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στο κόκκινο: «Μικρής κλίμακας» τυφλές επιθέσεις με στόχο Ισραηλινούς, όπως με αυτοκίνητα που πέφτουν σε στάσεις λεωφορείων ή μαχαιρώματα, έχουν καλλιεργήσει ανησυχίες για νέο είδος κινδύνου στους δρόμους του Ισραήλ.

Η ένταση στους δρόμους ιδιαίτερα της ανατολικής Ιερουσαλήμ αναζωπυρώνεται σποραδικά τις τελευταίες ημέρες: Μόλις τη Δευτέρα, Παλαιστίνιοι συγκρούστηκαν ξανά με την αστυνομία με αφορμή το θάνατο ενός 32χρονου οδηγού λεωφορείου, τον οποίο η αστυνομία αποδίδει σε αυτοκτονία αλλά η οικογένειά του το αμφισβητεί.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου