ΔΙΕΘΝΗ

Απαγχονισμένος βρέθηκε παλαιστίνιος οδηγός λεωφορείου στην Ιερουσαλήμ

απαγχονισμένος-βρέθηκε-παλαιστίνιος-9159

Παλαιστίνιος οδηγός λεωφορείου στην Ιερουσαλήμ βρέθηκε απαγχονισμένος εντός του οχήματος, περιστατικό το οποίο δυναμιτίζει το ήδη έκρυθμο κλίμα των τελευταίων εβδομάδα. Η οικογένεια και συνάδελφοι του 32χρονου Γιούσεφ αλ-Ραμούνι, πατέρα δύο μικρών παιδιών, καταγγέλλουν ότι δολοφονήθηκε από ισραηλινούς, ενώ η ισραηλινή αστυνομία επικαλείται την εκδοχή της αυτοκτονίας.

Ο θάνατος του Γιούσεφ αλ-Ραμούνι έρχεται εν μέσω των ταραχών που έχουν συγκλονίσει τις τελευταίες εβδομάδες την Ιερουσαλήμ, οι οποίες επεκτάθηκαν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη προκαλώντας φόβους για γενικευμένη ανάφλεξη.

Η ένταση είχε περιοριστεί σε κάποιο βαθμό τις τελευταίες ημέρες, όμως μετά την είδηση του θανάτου του 32χρονου παλαιστίνιοι επιτέθηκαν ξανά με πέτρες κατά της ισραηλινής αστυνομίας και προκηρύχθηκε γενική απεργία σε μεγάλες παλαιστινιακές συνοικίες της Ιερουσαλήμ.

Ο παλαιστίνιος ήταν κάτοικος της συνοικίας Αλ-Τουρ της κατεχόμενης και προσαρτημένης στο Ισραήλ Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Το άψυχο σώμα του βρέθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής να κρέμεται πάνω από τις σκάλες μέσα στο λεωφορείο, στο αμαξοστάσιο της βιομηχανικής ζώνης του Χαρ Χοτζβίμ, στα βόρεια πλευρά της Δυτικής Ιερουσαλήμ, κοντά σε εβραϊκούς οικισμούς και παλαιστινιακές γειτονιές, ανακοίνωσε η αστυνομία.

«Γνωρίζουμε ότι αυτοκτόνησε. Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, και η έκθεση της νεκροψίας θα το αποδείξει» δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ το πρωί της Δευτέρας, όπως μεταδίδει στην ηλεκτρονική της πύλη η Jerusalem Post.

Ο ίδιος δήλωσε ότι θα διενεργηθεί νεκροψία στο κέντρο Αμπού Καμπίρ στο Τελ Αβίβ παρουσία των οικείων του.

Αυτή η εκδοχή των γεγονότων αμφισβητείται ωστόσο από τους συναδέλφους και την οικογένεια του οδηγού, σύμφωνα με τους οποίους, ο άνδρας σκοτώθηκε σε επίθεση που δέχθηκε από Ισραηλινούς.

Σύμφωνα με την οικογένειά του, την οποία επικαλείται η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, ο οδηγός δεν είχε κανένα λόγο να αυτοκτονήσει και το σώμα του έφερε σημάδια βίας.

Ο αδελφός του, Λούι, δήλωσε στο Reuters ότι «είναι αδύνατον να αυτοκτόνησε ο αδελφός του, που ήταν πατέρας δύο μικρών παιδιών και ζούσε ευτυχισμένος με τη γυναίκα του και την οικογένειά του»

«Είδα το πτώμα χθες βράδυ και είδα μώλωπες και σημάδια από δάκτυλα που έδειχναν ότι τον είχαν χτυπήσει. Στην πλάτη του επίσης υπήρχε ένας μώλωπας, σαν να είχε χτυπηθεί με σκληρό αντικείμενο» ανέφερε.

«Είδαμε σημάδια βίας στο σώμα του» δήλωσε επίσης στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας από τους συναδέλφους του, ο Μουατάσεμ Φάκεχ. «Ήταν κρεμασμένος από τα σκαλιά μέσα στο λεωφορείο σε μέρος όπου είναι αδύνατο να κρεμαστεί μόνος του».

Την Κυριακή Ισραηλινός στην Ιερουσαλήμ δέχθηκε επίθεση με κατσαβίδι στην πλάτη, την οποία η αστυνομία απέδωσε σε νεαρό Παλαιστίνιο που τράπηκε σε φυγή.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου