ΔΙΕΘΝΗ

Η Κολομβία σταματά τις συνομιλίες με τους FARC μετά την απαγωγή στρατηγού

η-κολομβία-σταματά-τις-συνομιλίες-με-τ-10423

Στην αναστολή των συνομιλιών με τους αντάρτες των FARC προχωρά η κυβέρνηση της Κολομβίας μετά την απαγωγή ενός στρατηγού, ενός δεύτερου αξιωματικού και ενός πολίτη. Οι συνομιλίες, που γίνονται στην Αβάνα, παγώνουν «μέχρι να απελευθερωθούν οι τρεις» ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος.

Πρόκειται για τον στρατηγό Ρουμπέν Ντάριο Αλσάτε που απήχθη το πρωί της Κυριακής κοντά στην περιοχή γύρω από την πόλη Κιμπδό, στο κεντροδυτικό τμήμα της χώρας.

Πιάστηκε ενώ βρισκόταν καθ’ οδόν για επιθεώρηση εργασιών την ώρα που έβγαινε από πλοιάριο σε ποταμό. Μαζί του απήχθησε ένας αξιωματικός που τον συνόδευε και ένας δικηγόρος. Στρατιώτης της συνοδείας κατάφερε να διαφύγει και να ειδοποιήσει για την απαγωγή.

Οι συνομιλίες με τους FARC θα συνεχίζονταν στην Αβάνα τη Δευτέρα. «Θα πω στους διαπραγματευτές να μην πάνε και ότι οι συνομιλίες αναστέλλονται μέχρι να απελευθερωθούν» οι τρεις ανέφερε το βράδυ της Κυριακής (τοπική ώρα) ο πρόεδρος Σάντος.

Την προηγούμενη εβδομάδα, δύο στρατιώτες είχαν επίσης απαχθεί από τους FARC και η Μπογκοτά είχε προειδοποιήσει πως θα έμπαινε σε κίνδυνο η συνέχιση των συνομιλιών.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου