ΔΙΕΘΝΗ

Νέα Υόρκη: Συναγερμός για δυο εργαζόμενους του One World Trade Center

νέα-υόρκη-συναγερμός-για-δυο-εργαζόμε-16463

Συναγερμός έχει σημάνει στο οικονομικό κέντρο της Νέας Υόρκης, καθώς δύο εργαζόμενοι που βρίσκονται πάνω σε σκαλωσιά του νέου ουρανοξύστη στο One World Trade Center, κυριολεκτικά κρέμονται έξω απο το κτίριο.

Το One World Trade Center έχει ύψος 541 μέτρα και έχει 72 ορόφους. Είναι κατασκευασμένος εξ ολοκλήρου από γυαλί και άνοιξε επισήμως πριν από λίγες μέρες.

Το περιστατικό συνέβη στο ψηλότερο κτίριο του δυτικού ημισφαιρίου, που βρίσκεται εκεί όπου κάποτε στέκονταν οι Δίδυμοι Πύργοι. Αμέσως κλήθηκε η πυροσβεστική και στήθηκε τεράστια επιχείρηση για να απεγκλωβιστούν οι εργαζόμενοι.

Τελικά, έπειτα από αρκετή ώρα κατά την οποία αιωρούνταν στο κενό, οι πυροσβέστες έσπασαν ένα παράθυρο στον 68ο όροφο του κτιρίου και κατάφεραν να τραβήξουν στο εσωτερικό τους δύο εργαζόμενους.

Το One World Trade άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του και υποδέχθηκε τους πρώτους ενοίκους του. Την αρχή έκαναν οι εργαζόμενοι του εκδοτικού οίκου Conde Nast, οι οποίοι άρχισαν να εγκαθίστανται εκεί μόλις αυτή την εβδομάδα. Το κτίριο έχει 104 ορόφους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου