ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Μπροστά οι Συντηρητικοί σε γκάλοπ, «βαρίδι» των Εργατικών ο Μίλιμπαντ

βρετανία-μπροστά-οι-συντηρητικοί-σε-γ-16816

Προβάδισμα τριών ποσοστιαίων μονάδων απέκτησαν οι Συντηρητικοί του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Evening Standart.

Οι Εργατικοί πέφτουν στο 29%, ενώ ο αρχηγός τους Έντ Μίλιμπαντ δεν φαίνεται να έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος: μόλις το 13% θεωρεί ότι είναι έτοιμος να γίνει πρωθυπουργός, ενώ ακόμα και μεταξύ των ψηφοφόρων των Εργατικών ο Μίλιμπαντ δεν πείθει.

Από την έρευνα της Ipsos Mori προκύπτει ότι το UKIP του Νάιτζελ Φάρατζ είναι στην τρίτη θέση με 14% και οι Φιλελεύθεροι του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Νικ Κλεγκ, τέταρτοι με 9%.

Η έρευνα δημοσιεύεται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τον ηγέτη των Εργατικών, καθώς τις προηγούμενες ημέρες αμφισβητήθηκε ευθέως η ηγεσία του ακόμα και από στελέχη του κόμματός του, ανώνυμα.

Η πίεση όμως στο πρόσωπό του -όπως εκτιμά ο Guardian- θα αυξηθεί, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του την Πέμπτη με θέμα γιατί οι Βρετανοί πρέπει να τον στείλουν στο Νο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου