ΔΙΕΘΝΗ

Λουξεμβούργο-τουρκικές προκλήσεις συζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

λουξεμβούργο-τουρκικές-προκλήσεις-σ-17436

Συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Στις εργασίες της Συνόδου οι ευρωβουλευτές θα τιμήσουν την 25η επέτειο της πτώσης του Τείχους του Βερολίνου , ενώ ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς θα προχωρήσει σε δήλωση μετά την έναρξη της Συνόδου Ολομέλειας στις 15.00 (ώρα Βελγίου).

Επίσης στις εργασίες της Συνόδου συμπεριλαμβάνεται συζήτηση για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής με επίκεντρο τις κρυφές συμφωνίες που δίνουν προνομιακή φορολογική μεταχείριση σε πολυεθνικές επιχειρήσεις όπως η ΙΚΕΑ και η Amazon στο Λουξεμβούργο.

Στο τραπέζι θα τεθεί και το θέμα των τουρκικών προκλήσεων που αφορούν στην κυπριακή ΑΟΖ, ενώ επικεφαλής της συζήτησης που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τετάρτης θα είναι η Φεντερίκα Μοντερίνι.

Επίσης στην διήμερη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα ψηφιστεί και η παροχή βοήθειας ύψους

8,8 εκατ. ευρώ στους απολυμένους της αλυσίδας καταστημάτων ένδυσης Sprider Stores στην Ελλάδα και της εταιρίας κατασκευής κοσμημάτων Andersen Ireland Limited στην Ιρλανδία, προκειμένου αυτοί να μπορέσουν να βρουν μία νέα θέση εργασίας. Οι αιτήσεις αυτές έχουν ήδη εγκριθεί από την επιτροπή Προϋπολογισμών του ΕΚ και το Συμβούλιο των Ευρωπαίων Υπουργών.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου