ΔΙΕΘΝΗ

Νεκρός βρέθηκε στη Μόσχα διάσημος ηθοποιός-πολέμιος του Πούτιν

νεκρός-βρέθηκε-στη-μόσχα-διάσημος-ηθο-26860

Νεκρός βρέθηκε στο διαμέρισμά του στη Μόσχα ο Αλεξέι Ντεβοτσένκο, διάσημος ηθοποιός και γνωστός πολέμιος του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι συνθήκες του θανάτου του Ντεβοτσένκο δεν έχουν αποσαφηνιστεί καθώς υπάρχουν αντικρουόμενες πληροφορίες, επιτείνοντας το μυστήριο.

Σύμφωνα με τον Guardian, οι αστυνομικοί δήλωσαν σε ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ότι δεν υπήρχαν στοιχεία βιαιοπραγίας, όμως ένας συνάδελφος του Ντεβοτσένκο, ο Στάνισλαβ Σαντάλσκι έγραψε στο ιστολόγιό του ότι με βάση δικές του πληροφορίες ο 49χρονος ηθοποιός δολοφονήθηκε.

Άλλα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Ντεβοτσένκο βρέθηκε νεκρός σε μια λίμνη αίματος -αυτοτραυματίστηκε λένε όντας μεθυσμένος.

Από τους πλέον καταξιωμένους ηθοποιούς στη χώρα του, ο 49χρονος είχε παίξει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές που είχαν κάνει μεγάλη επιτυχία, ενώ είχε πρωταγωνιστήσει στο μεγαλύτερο θέατρο Τέχνης της ρωσικής πρωτεύουσας, «Moscow Art Theatre».

Η σορός του Ντεβοτσένκο βρέθηκε από ένα φίλο του, ο οποίος υποστηρίζει ότι βρισκόταν έξω από το διαμέρισμά του την ώρα που πολλοί γείτονες έσπευσαν να δηλώσουν ότι το θύμα εντοπίστηκε μέσα στο σπίτι του.

Ο Ντεβοτσένκο ήταν από τα ανεπιθύμητα πρόσωπα για το Κρεμλίνο του Πούτιν. Το 2011 είχε εκφράσει την έντονη δυσφορία του για την «ηγεμονία» Πούτιν γράφοντας μάλιστα στο blog του ότι νιώθει ντροπή για τα όσα κάνει ο «τσάρος» της Ρωσίας.

«Βαρέθηκα την πολιτική αυτή που θυμίζει τσάρο. Με τα ψέματά του, ο Πούτιν καλύπτει όλες τις βρωμιές». Νωρίτερα, το 2010, ο Αλεξέι Ντεβοτσένκο είχε καλέσει τους συναδέλφους του, ηθοποιούς, καλλιτέχνες και μουσικούς, να μποϊκοτάρουν τις προπαγανδιστικές και αντισημιτικές ταινίες που προβάλλονται από τη ρωσική τηλεόραση.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου