ΔΙΕΘΝΗ

Καλιφόρνια: Συνετρίβη το τουριστικό διαστημόπλοιο της Virgin Galactic

καλιφόρνια-συνετρίβη-το-τουριστικό-δ-35624

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η δοκιμαστική πτήση του τουριστικού διαστημόπλοιου της Virgin Galactic SpaceShip2 στην έρημο Μοχάβι, στην Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Καλιφόρνιας, ο ένας από τους δύο πιλότους του διαστημικού σκάφους σκοτώθηκε και ο δεύτερος τραυματίστηκε σοβαρά.

Ηταν η πρώτη δοκιμαστική πτήση του SpaceShip2 από τον περασμένο Ιανουάριο. Λίγα λεπτά πριν τη συντριβή η εταιρεία είχε αναφέρει ότι το σκάφος, το οποίο επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για διαστημικό τουρισμό, παρουσίασε ένα τεχνικό πρόβλημα.

Το συγκεκριμένο διαστημικό σκάφος έχει δύο πιλότους και μπορεί να μεταφέρει μέχρι και έξι επιβάτες.

Το διαστημόπλοιο της εταιρείας του πολυεκατομμυριούχου Ρίτσαρντ Μπράνσον Virgin Galactic κατασκευάστηκε για να μεταφέρει τουρίστες στο διάστημα.

Εχει σχεδιαστεί για υπο-τροχιακή διαστημική πτήση με τους επιβαίνοντες να βιώνουν μηδενική βαρύτητα και να είναι σε θέση να δουν τη Γη από την αποκαλούμενη απόλυτη «μαυρίλα» του Διαστήματος.

Περισσότεροι από 800 άνθρωποι είχαν ήδη κάνει κράτηση για μια πτήση μερικών λεπτών στο διάστημα, προκαταβάλλοντας το ποσό των 200.000 δολαρίων που στοίχιζε το εισιτήριο.

Το σκάφος SpaceShip2 της Virgin Galactic θα ανεβαίνει σε μεγάλο ύψος στερεωμένο κάτω από τα φτερά ενός μητρικού αεροπλάνου, θα πυροδοτεί τον πυραυλοκινητήρα του και θα ανεβαίνει μέχρι τα 110 χιλιόμετρα, χαρίζοντας στους επιβάτες μια ολιγόλεπτη εμπειρία της έλλειψης βαρύτητας.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου