ΔΙΕΘΝΗ

Ισως να μην δώσει τέλος στη ζωή της αύριο η 29χρονη καρκινοπαθής

ισως-να-μην-δώσει-τέλος-στη-ζωή-της-αύρι-36043

Η 27χρονη καρκινοπαθής από έχει διαγνωστεί με τον πιο επιθετικό καρκίνο του εγκεφάλου και είχε ανακοινώσει πως την 1η Νοεμβρίου θα δώσει μόνη της τέλος στη ζωή της, επιδιώκοντας έναν «αξιοπρεπή θάνατο», ανακοίνωσε πως αισθάνεται αρκετά καλά ώστε πιθανότατα θα αναβάλει την ημερομηνία του θανάτου της.

Στις αρχές Οκτωβρίου η Μπρίτανι Μέιναρντ είχε συγκλονίσει με την απόφασή της να θέσει τέλος στη ζωή της την 1η Νοεμβρίου, τρεις εβδομάδες πριν τα 30α γενέθλιά της καθώς οι γιατροί, οι οποίοι διέγνωσαν την ασθένειάς της τον περασμένο Απρίλιο, της ανακοίνωσαν ότι έχει περίπου έξι μήνες ζωής, ενώ η ίδια υποφέρει από ισχυρούς πονοκεφάλους. Έτσι πήρε την μεγάλη απόφαση να προχωρήσει σε υποβοηθούμενο θάνατο, υποστηρίζοντας ότι έχει δικαίωμα να «πεθάνει με αξιοπρέπεια».

«Αισθάνομαι ακόμη αρκετά καλά και εξακολουθώ να είμαι χαρούμενη –ακόμη γελάω αρκετά με τους φίλους και την οικογένειά μου- και δεν μου φαίνεται σαν να είναι το σωστό πράγμα αυτή τη στιγμή», εξηγεί η ίδια σε νέο βίντεο, το οποίο μέσα σε δύο ημέρες έχει ξεπεράσει το 1,5 εκατ. views.

Πάντως η πιθανή αναβολή δεν σημαίνει ότι η Μπρίτανι άλλαξε γνώμη: «Αυτή η στιγμή θα έρθει διότι αισθάνομαι ότι αρρωσταίνω όλο και περισσότερο».

Στο βίντεο εμφανίζεται και ο σύζυγος της Μπρίτανι, ο οποίος δηλώνει συγκινημένος πως το ζευγάρι ζει την κάθε ημέρα σαν να είναι η τελευταία.

Πρόσφατα, η Μπρίτανι είχε ολοκληρώσει τη λίστα με τα πράγματα που θα ήθελε να κάνει πριν πεθάνει, καθώς μαζί με το σύζυγό της και με φίλους επισκεύτηκαν το Γκραν Κάνιον.

Η 29χρονη ζούσε στην Καλιφόρνια, όπου δεν επιτρέπεται η ευθανασία και προκειμένου να υλοποιήσει την απόφασή της μετακόμισε στο Όρεγκον, όπου ο υποβοηθούμενος θάνατος επιτρέπεται.

Η απόφασή της έχει διχάσει την αμερικανική κοινή γνώμη καθώς πολλοί είναι εκείνοι που υπερασπίζονται το δικαίωμά της για έναν «αξιοπρεπή θάνατο», όποτε κι αν αποφασίσει η ίδια να έλθει αυτός, ενώ άλλοι θεωρούν ότι η απόφαση αυτή δεν μπορεί να είναι δική της.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου