Χώροι στο Χαλάνδρι για μεταστέγαση των Ρομά

Τελευταία ενημέρωση: 2014-10-29, 18:36:19
Χώροι στο Χαλάνδρι για μεταστέγαση των Ρομά

Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής απεστάλη στον δήμαρχο Χαλανδρίου κ. Σίμο Ρούσσο πίνακας δημοτικών χώρων του Δήμου Χαλανδρίου κατάλληλων για την μετεγκατάσταση των Ρομά του Νομισματοκοπείου. Οι εκτάσεις υποδείχθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας, όπως συμφωνήθηκε στην κοινή σύσκεψη με το δήμαρχο Χαλανδρίου και τους εκπροσώπους των Ρομά και είναι ελεύθεροι προς αξιοποίηση.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΑΔ Αττικής, υποδείχθηκαν 16 χώροι, όλοι στα όρια του Δήμου Χαλανδρίου, έκτασης από 586 ως 9.000 τ.μ., οι οποίοι μπορούν να αξιοποιηθούν ως εναλλακτική λύση της μεταστέγασης των Ρομά στον ήδη έτοιμο οικισμό των Μεγάρων. Προτάθηκαν μάλιστα περισσότερες εκτάσεις, έτσι ώστε σε περίπτωση που αυτές χρησιμοποιηθούν, να είναι ευκολότερη η ενσωμάτωση των Ρομά, όπως συζητήθηκε στη σύσκεψη.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, δεδομένου ότι «η κατεδάφιση του παράνομου οικισμού στην περιοχή του Νομισματοκοπείου θα προχωρήσει όπως επιτάσσει ο νόμος, η ΑΔ Αττικής αναμένει, εντός εύλογου χρονικού διαστήματος την απάντηση του Δήμου Χαλανδρίου για το ποιοι από τους προτεινόμενους χώρους πρόκειται να αξιοποιηθούν. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις (23641/ΦΕΚ 973/15.07.2003) είναι προτεραιότητα και υποχρέωση του Δήμου Χαλανδρίου η προσωρινή μεταστέγαση των Ρομά σε χώρους του οικείου δήμου».

tovima.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
9
=