ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ:Ασφάλεια και τρομοκρατία στις επαφές Κικίλια με CIA-FBI

ηπαασφάλεια-και-τρομοκρατία-στις-επα-40328

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνωρίζουν το «σημαντικό ρόλο» της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου ανέφερε ο διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν στον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια.

Κατά τη δεύτερη μέρα της επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον, ο κ. Κικίλιας είχε χωριστές συναντήσεις με τον διευθυντή της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) Τζον Μπρέναν και τον διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ.

Στη συνάντηση με τον κ. Μπρέναν, οι δύο πλευρές εξέφρασαν ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της μέχρι τώρα διμερούς συνεργασίας, καθώς και επιθυμία για συνέχιση και περαιτέρω ενίσχυσή της σε θέματα τρομοκρατίας.

Ο διευθυντής της CIA αναγνώρισε ως «σημαντικό το ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου» και εξέφρασε την ετοιμότητα του ιδίου και της αμερικανικής πλευράς να παράσχει «κάθε δυνατή βοήθεια» στην προσπάθεια που κάνει η χώρα στα θέματα ασφάλειας.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη με τη σειρά του επιβεβαίωσε τη δέσμευση της Ελλάδας για την αντιμετώπιση των «σύγχρονων απειλών ασφάλειας» και αναφερόμενος στο παγκόσμιο έγκλημα και την παράνομη μετανάστευση, ο κ. Κικίλιας αντάλλαξε απόψεις ως προς την αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή τους.

Στη συνάντηση με το διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν το «άριστο επίπεδο» συνεργασίας τους για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους κινδύνους του διαδικτύου και το κυβερνοέγκλημα κι έγινε μνεία στις πρόσφατες επιτυχίες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την πρωτοπόρο εφαρμογή CyberKid και CyberAlert.

Ο κ. Κικίλιας θα ολοκληρώσει την Πέμπτη τις επαφές του στην αμερικανική πρωτεύουσα με συναντήσεις που θα έχει στο Λευκό Οίκο και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου