ΔΙΕΘΝΗ

Εφεση κατά της απόφασης για τον Πιστόριους θα ασκήσει η Εισαγγελία της Ν. Αφρικής

εφεση-κατά-της-απόφασης-για-τον-πιστόρ-41387

Εφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου της Πρετόρια για τον Οσκαρ Πιστόριους θα ασκήσει η Εισαγγελία της Νοτίου Αφρικής, όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πιστόριους καταδικάστηκε την περασμένη Τρίτη σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών επειδή στις 14 Φεβρουαρίου 2013 πυροβόλησε τέσσερις φορές και σκότωσε τη σύντροφό του Ρίβα Στέενκαμπ πίσω από την κλειστή πόρτα του μπάνιου του σπιτιού τους.

Η εισαγγελία αποφάσισε να ασκήσει έφεση τόσο για την καταδίκη του Πιστόριους για ανθρωποκτονία εξ αμελείας (και όχι για φόνο), όσο και για την ποινή φυλάκισης που του επιβλήθηκε.

Οι απόψεις στη Νότια Αφρική αναφορικά με το αν αποδόθηκε, τελικά, δικαιοσύνη διίστανται.

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκάλεσε η δήλωση της μητέρας της Ρίβα Στέενκαμπ, Τζουν, ότι ο Πιστόριους κατέθεσε ψέματα στο δικαστήριο, καθώς γνώριζε ποιος κρυβόταν μέσα στο μπάνιο του σπιτιού του όταν πυροβόλησε την Ρίβα πίσω από την κλειδωμένη πόρτα.

Παράλληλα, δήλωσε ότι η κόρη της δεν είχε σεξουαλικές σχέσεις με τον Οσκαρ Πιστόριους καθώς «φοβόταν να περάσει στο επόμενο στάδιο της σχέσης τους» και ότι τη μοιραία βραδιά που ο Πιστόριους πυροβόλησε και σκότωσε την Ρίβα, εκείνη είχε μαζέψει τα πράγματά της για να φύγει.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου