ΔΙΕΘΝΗ

Συνελήφθη 25χρονη ύποπτη για τρομοκρατία στο βόρειο Λονδίνο

συνελήφθη-25χρονη-ύποπτη-για-τρομοκρατ-47256

Μια 25χρονη ύποπτη για τρομοκρατία που συνδέεται με τον εμφύλιο στη Συρία, συνελήφθη την Τετάρτη στο Λονδίνο.

Πρόκειται για την τελευταία μίας σειράς συλλήψεων εδώ και αρκετές εβδομάδες εν μέσω προειδοποιήσεων για την ύπαρξη αυξανόμενης απειλής από ένοπλους ισλαμιστές.

Αξιωματούχοι της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Λονδίνου δήλωσαν ότι συνέλαβαν τη γυναίκα στο Μπέντφορντσαϊρ, στο βόρειο Λονδίνο, με την κατηγορία του σχεδιασμού τρομοκρατικών ενεργειών και ότι μεταφέρθηκε σε αστυνομικό τμήμα της πρωτεύουσας για ανάκριση.

Οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν ότι πραγματοποιούνται έρευνες σε δύο διευθύνσεις στο Μπέντφορντσαϊρ.

Την περασμένη εβδομάδα, εμφανίστηκαν ενώπιον του δικαστηρίου τέσσερις άνδρες οι οποίοι κατηγορούνται ότι συντάχθηκαν με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και ότι προετοίμαζαν επίθεση εναντίον αστυνομικών ή στρατιωτών σε δρόμους του Λονδίνου.

Χθες Τρίτη, ο επικεφαλής της αστυνομίας του Λονδίνου Μπέρναρντ Χόγκαν Χάουι δήλωσε ότι τουλάχιστον πέντε Βρετανοί μεταβαίνουν κάθε εβδομάδα στο Ιράκ και στη Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό του ΙΚ, ενώ οι αρχές εκτιμούν ότι περίπου 500 Βρετανοί βρίσκονται ήδη στις εμπόλεμες αυτές περιοχές.

Ο Μαρκ Ρόουλεϊ, ο δεύτερος στην ιεραρχία της Σκότλαντ Γιαρντ, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η αστυνομία έχει προβεί σε 218 συλλήψεις μέχρι στιγμής αυτή τη χρονιά και ότι οι άνδρες της πραγματοποιούν έρευνες με “τόσο ταχείς” ρυθμούς, που δεν έχουν σημειωθεί εδώ και χρόνια.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου