ΔΙΕΘΝΗ

Σεισμός 7,4 Ρίχτερ στο Ελ Σαλβαδόρ

σεισμός-74-ρίχτερ-στο-ελ-σαλβαδόρ-60505

Σεισμός μεγέθους 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή σε απόσταση 106 χιλιομέτρων νότια- νοτιοανατολικά του Ουσουλουτάν στο Ελ Σαλβαδόρ ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Παρατηρητήριο των ΗΠΑ. Το επίκεντρο εντοπίσθηκε σε βάθος 9 χιλιομέτρων.

Οι υπηρεσίες άμεσης επέμβασης του Ελ Σαλβαδόρ δεν έχουν πληροφορίες για εκτεταμένες υλικές ζημιές ή θύματα μετά τον σεισμό των 7,4 Ρίχτερ που έπληξε περιοχή ανοικτά του Ουσουλουτάν του Ελ Σαλβαδόρ, συμβουλεύουν όμως τον πληθυσμό των παράκτιων περιοχών να μετακινηθεί προς την ενδοχώρα λόγω της προειδοποίησης για τσουνάμι.

Το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι του Ειρηνικού εξέδωσε προειδοποίηση για επικίνδυνα κύματα τσουνάμι. Η ζώνη που είναι πιθανόν να πληγεί από παλιρροϊκά κύματα περιλαμβάνει τις ακτές της Νικαράγουας, της Ονδούρας και του Ελ Σαλβαδόρ και εκτείνεται σε ακτίνα 300 χιλιομέτρων από το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος του Ελ Σαλβαδόρ ανακοίνωσε ότι ο σεισμός σημειώθηκε στις 21.51 τοπική ώρα και ότι δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για θύματα ή ζημίες.

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου