ΔΙΕΘΝΗ

Ρώμη: Pompi, ο βασιλιάς της τιραμισού, κλείνει και πωλείται στους Κινέζους

ρώμη-pompi-ο-βασιλιάς-της-τιραμισού-κλείνε-61654

Σε κινεζικά χέρια περνά το ιστορικό ζαχαροπλαστείο Pompi της Ρώμης. Το «βασίλειο της τιραμισού» κλείνει εν μέσω μακρόχρονης διαμάχης της ιδιοκτησίας με τις δημοτικές αρχές εξαιτίας του κυκλοφοριακού κομφούζιου που προκαλούσαν οι πελάτες διπλοπαρκάροντας και τριπλοπαρκάροντας στην οδό Αλμπαλόνγκα.

Το διάσημο «Pompi», συνώνυμο της τιραμισού από τη δεκαετία του ’70, είναι το δεύτερο ζαχαροπλαστείο-σύμβολο της Ρώμης που περνά σε ασιατικά χέρια. Η τζελατερία Fassi, η οποία είχε πρωταγωνιστήσει στο φιλμ Vacanze Romane, πωλήθηκε πρόσφατα στην κορεατική Haitai Confectionery and Foods Co.

Ο τίτλοι τέλους συνοδεύονται από πολεμική στο Διαδίκτυο μεταξύ θαυμαστών σε κρίση «υπογλυκαιμίας» και κατοίκων απηυδισμένων με τη συμφόρηση που ζητούσαν εδώ και καιρό σεβασμό του νόμου, αλλά και αντιδράσεων εξαιτίας αναφοράς του ιδιοκτήτη που προσέβαλε τους κινέζους και καταγγέλθηκε ως ρατσιστική.

Οι πελάτες ειδοποιήθηκαν για την αλλαγή ιδιοκτησίας με μία ταμπέλα πίσω από το ταμείο, στην οποία ο ιδιοκτήτης Ρομπέρτο Πόμπι έγραφε ότι «χάρη στην προνοητικότητα του δήμου, οι κάτοικοι και οι πολίτες θα έχουν την ηρεμία και περισσότερο χρόνο να μάθουν κινέζικα»…

Ο ίδιος επανήλθε τονίζοντας ότι ουδεμία ρατσιστική διάθεση υπήρξε και πρόθεσή του ήταν μόνο να καταγγείλει τον δήμο, ο οποίος -κατά τον ιδιοκτήτη- με τις κλήσεις που μοιράζει στους πελάτες ευθύνεται για μείωση του τζίρου του Pompi κατά 50% από τον Απρίλιο του 2014.

Ρίχνοντας όλη την ευθύνη στις δημοτικές αρχές για απώλειες 4.000 ευρώ ημερησίως στα έσοδα της επιχείρησής του, ο Ρομπέρτο Πόμπι τώρα πωλεί και μεταφέρει την επιχείρηση.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου