ΔΙΕΘΝΗ

Τη Δευτέρα η ανακοίνωση της ποινής για τον Οσκαρ Πιστόριους

τη-δευτέρα-η-ανακοίνωση-της-ποινής-για-63332

Στις δικαστικές αίθουσες επιστρέφει σήμερα, Δευτέρα, ο Όσκαρ Πιστόριους προκειμένου να ακούσει την ποινή που θα του επιβληθεί για την ανθρωποκτονία εξ αμελείας της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ.

Η κατηγορία για τον οποία κρίθηκε ένοχος ο Πιστόριους μπορεί να επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι και 15 έτη.

Ωστόσο, δεδομένου του λευκού ποινικού μητρώου του, ο 27χρονος αθλητής μπορεί να υπολογίζει ότι θα πέσει «στα μαλακά», σύμφωνα με εκτιμήσεις νομικών που επικαλείται το Reuters.

Σύμφωνα με το Associated Press, η διαδικασία για την ανακοίνωση της ποινής του θα διαρκέσει αρκετές ημέρες.

Η δικαστής, Τοκοζίλε Μασίπα, αναμένεται να ακούσει νομικά επιχειρήματα και μαρτυρίες κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αυτής, όπως αναφέρει το BBC.

Υπενθυμίζεται ότι στην μαραθώνια ανάγνωση του σκεπτικού της απόφασης, βάσει της οποίας ο Πιστόριους κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, η δικαστής είχε υπογραμμίσει ότι δεν αποδείχθηκε η προμελέτη στο έγκλημα με θύμα την φίλη του.

Η Τοκοζίλε Μασίπα είπε ότι ο νοτιοαφρικανός ολυμπιονίκης και παραολυμπιονίκης δεν μπορούσε να προβλέψει ότι θα σκότωνε τη σύντροφό του Ρίβα Στέενκαμπ, η οποία βρισκόταν πίσω από την πόρτα του μπάνιου.

Οι γονείς της Ρίβα Στέενκαμπ δήλωσαν απογοητευμένοι με την απόφαση του δικαστηρίου που απαλλάσσει τον Πιστόριους από την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου