ΔΙΕΘΝΗ

Το κόμμα του Φάρατζ εξέλεξε τον πρώτο του βουλευτή

το-κόμμα-του-φάρατζ-εξέλεξε-τον-πρώτο-τ-66824

Το αντιευρωπαϊκό Κόμμα Ανεξαρτησίας (UKIP) του Νάιτζελ Φάρατζ κέρδισε την πρώτη του βουλευτική έδρα με ευρύ προβάδισμα έναντι των υποψηφίων του Συντηρητικού Κόμματος και των Εργατικών, ενώ ήρθε πολύ κοντά στο να κατακτήσει και δεύτερη έδρα.

Η δυναμική του κόμματος ανησυχεί τα τρία κόμματα στο Λονδίνο εν όψει των εκλογών του 2015 -όχι τόσο για κατάληψη του Κοινοβουλίου, αλλά περισσότερο για αποδυνάμωση των υπόλοιπων κομμάτων σε σημείο αδυναμίας σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης.

Ο υποψήφιός του UKIP Ντάγκλας Κάρσγουελ, ο οποίος είχε αποσκιρτήσει από τους Συντηρητικούς του Κάμερον, κέρδισε την βουλευτική έδρα στις αναπληρωματικές εκλογές που είχε προκαλέσει ο ίδιος στην εκλογική του περιφέρεια με την παραίτησή του.

Ο Κάρσγουελ αποχώρησε στις 28 Αυγούστου από το Συντηρητικό Κόμμα και προσχώρησε στο UKIP.

Παρά το γεγονός ότι δεν ήταν υποχρεωμένος, παραιτήθηκε από τη βουλευτική έδρα του, με αποτέλεσμα να προκηρυχθούν επαναληπτικές εκλογές στην περιφέρειά του, το Κλάκτον της Ανατολικής Αγγλίας.

Οι εκλογές έγιναν την Πέμπτη και ο Κάρλσγουελ συμμετείχε ως υποψήφιος με το κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ.

Ο υποψήφιος του αντιευρωπαϊκού κόμματος Ανεξαρτησίας πήρε το συντριπτικό 59,75% (21.113 ψήφοι) έναντι 24,6% του Συντηρητικού υποψήφιου (8709) και 11,9% (3957) του υποψηφίου των Εργατικών που κατετάγη τρίτος.

Το όριο για την εκλογή από τον πρώτο γύρο ήταν το 50% συν ένα.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου