ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ καλεί τους κολοσσούς του Διαδικτύου να βοηθήσουν στη μάχη κατά των τζιχαντιστών

η-εε-καλεί-τους-κολοσσούς-του-διαδικτύ-69917

Η Ευρωπαϊκή Ενωση θα ζητήσει από τους κολοσσούς του Διαδικτύου, όπως τη Google, το Facebook και το Twitter, να αγωνιστούν εναντίον του εξτρεμισμού και του τζιχαντισμού, όπως έγινε γνωστό από ευρωπαϊκή πηγή.

Το βράδυ της Τετάρτης στο Λουξεμβούργο η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Σεσίλια Μάλμστρεμ και πολλοί ευρωπαίοι υπουργοί Εσωτερικών θα δειπνήσουν με εκπροσώπους των εταιρειών αυτών, ανέφερε ένας εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Την Πέμπτη, στη σύνοδό τους, οι υπουργοί Εσωτερικών των χωρών-μελών της ΕΕ αναμένεται να επικεντρωθούν στην καταπολέμηση του ευρωπαϊκού τζιχαντισμού και τη ριζοσπαστικοποίηση των νέων που φεύγουν από τις χώρες τους για να πολεμήσουν στη Συρία και το Ιράκ, στο πλευρό εξτρεμιστικών οργανώσεων.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, στο δείπνο θα συζητηθούν «κυρίως οι κίνδυνοι που ανακύπτουν από τη χρήση του Διαδικτύου από τους τρομοκράτες (…) και τα μέσα και οι τεχνικές για την αντιμετώπιση των τρομοκρατικών ενεργειών».

Δεν θα συζητηθούν συγκεκριμένα μέτρα, μόνο ο τρόπος με τον οποίο θα μπορούσαν να συνεργαστούν οι ιδιωτικές εταιρείες με τις κυβερνήσεις, διευκρίνισε.

Οι εξτρεμιστές έχουν βρει στο Ιντερνετ ένα πανίσχυρο προπαγανδιστικό εργαλείο. Τις τελευταίες εβδομάδες το Ισλαμικό Κράτος έχει αναρτήσει πολλά βίντεο με αποκεφαλισμούς δυτικών ομήρων.

Οι μεγάλοι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης κλείνουν τους λογαριασμούς που παραβιάζουν τους κανόνες χρήσεις, για παράδειγμα αν προτρέπουν σε πράξεις βίας, μόνο όμως εάν τους επισημανθεί το γεγονός, αφού δεν παρακολουθούν το περιεχόμενο των σελίδων τους.

Στις αρχές Αυγούστου το Twitter έκλεισε πολλούς λογαριασμούς μελών του Ισλαμικού Κράτους και των υποστηρικτών του όπου είχαν αναρτηθεί φωτογραφίες από τον αποκεφαλισμό του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ.

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου