ΔΙΕΘΝΗ

Ταϊλάνδη: Ο βασιλιάς μπήκε στο χειρουργείο

ταϊλάνδη-ο-βασιλιάς-μπήκε-στο-χειρουρ-70705

Ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης Bhumibol Adulyadej, ο μονάρχης με την πιο μακρά βασιλεία στον κόσμο, αναρρώνει στο νοσοκομείο, όπως πληροφόρησε τον τοπικό τύπο το παλάτι, μετά από χειρουργική επέμβαση μέσα στο Σαββατοκύριακο για να αφαιρέσει τη χοληδόχο κύστη του.

Η υγεία του βασιλιά Bhumibol, ετών 86, έχει διαμορφώσει μια σύνθετη και αδυσώπητη κρίση μεταξύ των επιχειρήσεων της Ταϊλάνδης και των πολιτικών ελίτ. Γενικά, θεωρείται ως μια ενοποιητική μορφή ηθικού κριτή και στους Ταϊλανδούς, η υγεία του βασιλιά είναι ένα θέμα που προκαλεί ιδιαίτερη αναστάτωση.

Αφαίρεση της χοληδόχου κύστης είναι μια κοινή διαδικασία, που συνήθως πραγματοποιείται για την ανακούφιση επώδυνων χολόλιθων. Η δήλωση, στη σελίδα Facebook του τμήματος πληροφοριών του παλατιού, ανέφερε ότι η αφαίρεση του οργάνου είχε κάποια φλεγμονή, αλλά καμία ανωμαλία δεν ανιχνεύθηκε στα κύτταρα.

Παρά τη γενικότερη αποδοχή του βασιλέα, ο γιος του και διάδοχος, ο πρίγκιπας Vajiralongkorn, δεν χαίρη της μαζικής αποδοχής τον πατέρα του, αλλά κάποιοι υποστηρικτές του Τακσίν εξέφρασαν την πίστη τους στον πρίγκιπα κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων λίγο καιρό πριν.

life2day.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου