ΔΙΕΘΝΗ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 21 ετών το κοριτσάκι με λευχαιμία που φωτογραφήθηκε με την Νταϊάνα

εφυγε-από-τη-ζωή-σε-ηλικία-21-ετών-το-κορι-78578

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 21 ετών το κοριτσάκι από την εμβληματική φωτογραφία με την πριγκίπισσα Νταιάνα, στην τελευταία επίσημη εμφάνισή της πριν από το μοιραίο ατύχημα.

Η μικρή Χόλι Ρόμπινσον Μαρς νίκησε τον καρκίνο ως παιδί, όμως δυστυχώς πρόσφατα απεβίωσε, καθώς η λευχαιμία επέστρεψε, 16 χρόνια μετά την διάσημη φωτογραφία.

Η κοπέλα ήταν μόλις τεσσάρων ετών, όταν συνάντησε την πριγκίπισσα στην παιδιατρική πτέρυγα του νοσοκομείου Northwick Park Hospital του βόρειου Λονδίνου τον Ιούλιο του 1997.

Μιλώντας για εκείνη την ημέρα, η μητέρα του κοριτσιού, Κλερ Ρόμπινσον από το Ρούισλιπ του Λονδίνου, δήλωσε στην εφημερίδα The Times: «η Νταιάνα πήρε την Χόλι και την έβαλε στην αγκαλιά της. Η Χόλι ήταν πολύ βαρύτερη από ότι περίμενε και είπε “Θεέ μου, θα ζυγίζεις έναν τόνο”. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Χόλι γελάει στη φωτογραφία»

Αυτή η εικόνα δημοσιεύθηκε σε όλο τον κόσμο και τελικά χρησιμοποιήθηκε ως επίσημη φωτογραφία μετά τον θάνατο της Νταϊάνα.

Οπως αναφέρει η κα Ρόμπινσον «Η Χόλι θυμόταν ότι συνάντησε την πριγκίπισσα αλλά δε θυμόταν λεπτομέρειες και γενικά δεν ανέφερε ποτέ το περιστατικό, επειδή δεν ήθελε να είναι διαφορετική για όλους τους άλλους.»

Η Χόλι ανέκαμψε από την ασθένεια της και αντλώντας έμπνευση από το παράδειγμα της πριγκίπισσας, θέλησε να αρχίσει να βοηθάει τους άλλους και αποφάσισε να σπουδάσει για τη φροντίδα των παιδιών»

Ηδη από τα 16 είχε μια δουλειά μερικής απασχόλησης με το Kids Can Achieve, μια οργάνωση που παρέχει στήριξη σε παιδιά με ειδικές ανάγκες και τις οικογένειές τους. Εξακολουθούσε να εργάζεται εκεί, όταν, στα 21 γενέθλιά της, έμαθε ότι ο καρκίνος της είχε επιστρέψει.

«Οι γιατροί είπαν ότι ήταν μια πιθανότητα στο εκατομμύριο. Η Χόλι ήταν απλά ένα καταπληκτικό άτομο. Δεν είπε ποτέ “γιατί σε μένα;”, ποτέ δεν φώναξε, απλά το αποδέχτηκε» αναφέρει η μητέρα της.

Παρά το γεγονός ότι ο 18χρονος αδελφός της, Τζέικ ήταν έτοιμος να γίνει δότης μυελού των οστών, ώστε η αδελφή του να μπορούσε να υποβληθεί σε μεταμόσχευση, η Χόλι αρρώστησε σοβαρά από την χημειοθεραπεία και την ακτινοθεραπεία που έλαβε και κατέληξε με πολυοργανική ανεπάρκεια.

Οταν οι λεπτομέρειες της κηδείας της δημοσιεύθηκαν στο Facebook, εκατοντάδες φίλοι ήρθαν σε επαφή με την οικογένεια. Στο τέλος, πάνω από 300 άνθρωποι ήρθαν στην ακολουθία προς το κρεματόριο Breakspear.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου