ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Στα 1,25 εκατ. ευρώ αύξησε τη δωρεά του στο UKIP επειδή τον αποκάλεσαν «ο κανένας»

βρετανία-στα-125-εκατ-ευρώ-αύξησε-τη-δωρε-79318

Δωρεά ύψους 1,28 εκατομμυρίου ευρώ θα κάνει στο Κόμμα της Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), το οποίο επιθυμεί την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, ο επιχειρηματίας Άρον Μπρουκ, που αύξησε το ποσό το οποίο είχε ανακοινώσει αρχικά ότι θα δωρίσει ύστερα από υποτιμητικό σχόλιο του Ουίλιαμ Χέιγκ, ανώτερου στελέχους των Τόρις.

Ο μεγιστάνας του ασφαλιστικού τομέα σχεδίαζε να χρηματοδοτήσει με περίπου 128.000 ευρώ το αντιευρωπαϊκό κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ, αλλά δήλωσε ότι θα αυξήσει σε τουλάχιστον ένα εκατομμύριο ευρώ την δωρεά του επειδή ο Χέιγκ τον αποκάλεσε «ο κανένας».

Ο Μπρουκ προέβη, χθες, Τετάρτη στη δήλωση αυτή, μετά την αποστασία δύο συντηρητικών βουλευτών που εντάχθηκαν στο UKIP αλλά και την ανακοίνωση ενός από τους βασικούς χρηματοδότες των συντηρητικών, του επιχειρηματία Άρον Μπανκς, ότι αποσύρει την οικονομική του υποστήριξη προς τους Τόρις για χάρη του UKIP.

Το UKIP στοχεύει να αποσπάσει έδρες στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου και θεωρείται απειλή για τα μεγάλα κόμματα στη Βρετανία.

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου