ΔΙΕΘΝΗ

Αποσκιρτήσεων συνέχεια από τους Τόρις στο ευρωφοβικό UKIP

αποσκιρτήσεων-συνέχεια-από-τους-τόρι-82615

Τη «στρατολόγηση» ενός ακόμη πρώην μέλους του Συντηρητικού Κόμματος που είχε διατελέσει αντιδήμαρχος του Λονδίνου ανακοίνωσε την Τρίτη το ευρωφοβικό UKΙP προσπαθώντας να ταπεινώσει τους Τόρις του Ντέιβιντ Κάμερον.

Η ανακοίνωση για την προσχώρηση έγινε εσκεμμένα λίγο πριν την ομιλία του νυν δημάρχου του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον στο τελευταίο των Τόρις στο Μπέρμιγχαμ, το τελευταίο πριν τις κάλπες των βουλευτικών εκλογών του 2015.

Το UKIP, το οποίο επιδιώκει την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ και τη θέσπιση αυστηρών περιορισμών για τη μετανάστευση, έχει ήδη στρατολογήσει δύο συντηρητικούς βουλευτές και απειλεί να διχάσει τους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου του 2015, καθιστώντας πιο δύσκολη την επανεκλογή του Κάμερον.

Σε ανακοίνωση του κόμματος αναφέρεται ότι ο Ρίτσαρντ Μπαρνς, αντιδήμαρχος του Λονδίνου από το 2008 ως το 2012, εντάχθηκε στο UKIP αφού απογοητεύθηκε από τους Συντηρητικούς, από τους οποίους είχε αποχωρήσει στις αρχές του έτους.

«To UKIP μιλά, ακούει και εκπροσωπεί τους απλούς άνδρες και γυναίκες αυτής της χώρας με έναν τρόπο που τα άλλα κόμματα δεν μπορούν να κατανοήσουν» ανέφερε ο Μπαρνς σε ανακοίνωσή του. «Στα θέματα όπως η παιδεία, οι φόροι, η μετανάστευση και φυσικά η ΕΕ το UKIP είναι αυτό που εκπροσωπεί την πλειοψηφία» προσέθεσε.

Η ανακοίνωση ήλθε λίγο πριν την ομιλία του Μπόρις Τζόνσον, δημάρχου του Λονδίνου και σημαντικού στελέχους των Συντηρητικών, στο συνέδριο των Τόρις.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου