ΔΙΕΘΝΗ

Πυροβολούν εν ψυχρώ τα τραυματισμένα άλογα στη Βρετανία

πυροβολούν-εν-ψυχρώ-τα-τραυματισμένα-90119

Μία εικόνα που προκάλεσε παγκόσμιες αντιδράσεις, δείχνει την θανάτωση με πυροβολισμό στο κεφάλι, ενός αλόγου κούρσας που έσπασε το πόδι του σε πολυσύχναστο ιππόδρομο.

Ο Γουίγκμορ Χαλ αγωνίστηκε σε κούρσες σε όλο τον κόσμο με διάσημους αναβάτες, όπως ο Φράνκι Ντετόρι, πριν από την αποτρόπαιη ευθανασία του στους αγώνες του Ντόνκαστερ το Σαββατοκύριακο.

Το 7χρονο άλογο έσπασε ένα από τα μπροστινά του πόδια και έπεσε λιγότερο από μισό μίλι πριν από τον τερματισμό στο φεστιβάλ St. Leger στο Ντόνκαστερ το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Οι διοργανωτές αποφάσισαν να θανατωθεί το άλογο και προσωρινά στήθηκε μία οθόνη για να προστατεύσει τους εκατοντάδες λάτρεις του ιπποδρόμου από τη βίαιη σκηνή.

Ο αναβάτης του αλόγου, ο 26χρονος Ανταμ Κίρμπι ήταν απαρηγόρητος, ωστόσο οι κτηνίατροι της διοργάνωσης δήλωσαν ότι η απόφαση να δώσουν ένα γρήγορο τέλος στην ταλαιπωρία του ζώου ήταν η σωστή.

Παρά τη βιαιότητα της πράξης, ο σύμβουλος των ιπποειδών της RSPCA, Ντέιβιντ Μιουρ δήλωσε στην εφημερίδα Guardian: «Στις περιπτώσεις όπου ένα άλογο έχει υποστεί έναν τόσο καταστροφικό τραυματισμό, πρέπει να θανατωθεί. Πρόκειται για μία κτηνιατρική διαδικασία, μια πράξη ανθρωπιάς και όχι σκληρότητας».

Από την πλευρά του, ένας εκπρόσωπος των Αρχών Βρετανικής Ιπποδρομίας (BHA), δήλωσε: «Τα πρότυπα καλής μεταχείρισης των βρετανικών αγώνων υπερβαίνουν κατά πολύ την υφιστάμενη νομοθεσία καλής διαβίωσης των ζώων.»

Το θλιβερό περιστατικό ήταν η μόνη θανάτωση στους φετινούς αγώνες του Ντόνκαστερ όπου συμμετείχαν 1.563 δρομείς.

Η ομάδα των κτηνιάτρων ήταν στο πλευρό του Γουιγκμορ Χαλ από την πρώτη στιγμή μετά τον τραυματισμό. Οι κτηνίατροι ήταν σε θέση να προβούν σε άμεση εκτίμηση της κατάστασης του ζώου. Σε αυτή την περίπτωση η διάγνωση έκανε λόγο για ανίατη ζημιά και έπρεπε το ζώο να θανατωθεί…

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου