ΔΙΕΘΝΗ

Υποχώρησε η Air France και περιμένει την αντίδραση των πιλότων

υποχώρησε-η-air-france-και-περιμένει-την-αντίδ-91794

Η διοίκηση της γαλλικής αεροπορικής εταιρείας Air France πρότεινε την Τετάρτη την άμεση απόσυρση του σχεδίου επέκτασης στην Ευρώπη της χαμηλού κόστους θυγατρικής της Transavia, βασική αιτία της σύγκρουσης της εταιρείας με τους πιλότους που απεργούν εδώ και δέκα ημέρες.

Η γαλλική κυβέρνηση χαιρέτισε «την κίνηση» αυτή της διοίκησης εκτιμώντας ότι «τώρα ευθύνη των πιλότων είναι να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις». Παράλληλα η διοίκηση της Air France «ζήτησε από τους απεργούς να επιστρέψουν χωρίς καθυστέρηση στην εργασία τους».

Τα δύο συνδικάτα των πιλότων, το SNPL και το Spaf, που συναντήθηκαν με τη διοίκηση της εταιρείας το απόγευμα δεν αντέδρασαν άμεσα στην πρόταση.

Το πρωί σύγχυση επικρατούσε σχετικά με την τύχη του σχεδίου για την επέκταση της Transavia, με τη γαλλική κυβέρνηση να αναφέρεται σε απόσυρσή του και τη διοίκηση της Air France να εξακολουθεί να μιλά για αναστολή, προτού αναφέρει σε ανακοίνωσή της αργά το απόγευμα «την άμεση απόσυρσή του».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Air France-KLM Αλεξάντρ ντε Ζυνιάκ και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Air France Φρεντερίκ Γκαζέ επισημαίνουν στην ανακοίνωση αυτή ότι «πλέον δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχιστεί η απεργία, καθώς δεν υφίσταται κανένας φόβος μετεγκατάστασης».

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου