ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλικό site μαγειρικής: Φραπέ, γιαούρτι, φάβα-Αυτό θα πει γαστριμαργικός οργασμός, πηγαίνετε στην Ελλάδα να το ζήσετε

γαλλικό-site-μαγειρικής-φραπέ-γιαούρτι-φ-92665

To γαλλικό site μαγειρικής marmiton.οrg προτρέπει τους αναγνώστες του να επισκεφθούν την Ελλάδα για να νιώσουν έναν γαστριμαργικό οργασμό εξ αιτίας τεσσάρων πραγμάτων: του φραπέ, της φάβας, του ελληνικού γιαουρτιού συνδυασμένο με ελληνικό θυμαρίσιο μέλι και τους μεζέδες συνοδευόμενους με πίτα.

Διότι «μπορεί διακοπές στην Ελλάδα να σημαίνουν μουσακάς, χωριάτικη σαλάτα και φέτα με λαδορίγανη, χταποδάκι ξιδάτο και γεμιστά», αλλά δεν είναι μόνο αυτά, τονίζει η ιστοσελίδα.

Υπάρχουν πράγματα στην Ελλάδα που δεν θα τα βρεις κανείς πουθενά,όπως ο φραπέ, τον οποίο προτιμούν οι οδηγοί ταξί, ενημερώνει το marmiton τους γάλλους αναγνώστες. Μάλιστα, τους το προτείνει ανεπιφύλακτα για τις επόμενες καλοκαιρινές τους διακοπές γιατί είναι το ιδανικό ρόφημα για να τους κρατάει σε εγρήγορση και να τους δροσίζει ταυτόχρονα. Αλλη επιλογή, κι αυτή ελληνική πατέντα, τονίζει το site, είναι ο κρύος καπουτσίνο με «γάλα γλασέ», εννοώντας το αφρόγαλα, ή εσπρέσο.

Αλλη γευστική μοναδική εμπειρία που χαρακτηρίζεται από την ιστοσελίδα γευσιγνωσίας ως «πραγματική αποκάλυψη» είναι η φάβα την οποία συστήνει στους αναγνώστες να επιχειρήσουν να την φτιάξουν μόνοι τους στο σπίτι.

Παράλληλα, το marmiton.org ξεκαθαρίζει ότι το ελληνικό γιαούρτι με θυμαρίσιο μέλι δεν έχει καμία σχέση με εκείνο που οι γάλλοι έχουν στα ψυγεία τους. «Είναι ένα γιαούρτι πολύ συμπυκνωμένο, πολύ βελουτέ, πολύ πλούσιο, πολύ καλό!», τονίζει και συστήνει σε όλους να το δοκιμάσουν γιατί σίγουρα θα κάνουν «Μιαμ!».

Τέλος, οπωσδήποτε θα πρέπει έστω και για μία φορά, κατά το site, οι γάλλοι τουρίστες να συμπεριλάβουν στην παραγγελία τους ένα πιάτο με ποικιλία μεζέδων και φυσικά να τους συνοδεύσουν με πίτα. Συνήθως σε αυτές τις ποικιλίες περιλαμβάνονται: μελιτζανοσαλάτα, τηγανητά κολοκυθάκια, τυροπιτάκια ή σπανακοπιτάκια και φυσικά τζατζίκι.

Ως υποσημείωση ο αρθρογράφος επισημαίνει πως όλα τα παραπάνω προϋποθέτουν την αγαπημένη του χωριάτικη σαλάτα και τη φέτα.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου