ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μίλιμπαντ παραδέχεται ότι… ξέχασε βασικά σημεία της προεκλογικής ομιλίας του

ο-μίλιμπαντ-παραδέχεται-ότι-ξέχασε-β-92794

Ο λόγος του Εντ Μίλιμπαντ, κατά τη χθεσινή Ετήσια Συνδιάσκεψη του Εργατικού Κόμματος, ήταν ένας άρτια δομημένος προεκλογικός λόγος ο οποίος κάλυπτε όλα τα μείζονα ζητήματα που καίνε τους Βρετανούς. Εκτός από δύο: το μεταναστευτικό και το δημοσιονομικό έλλειμμα.

Κι όμως. Οπως απάντησε την Τετάρτη ο ηγέτης της βρετανικής αντιπολίτευσης στους πολιτικούς του αντιπάλους, οι οποίοι έσπευσαν να επισημάνουν τις ελλείψεις, ο λόγος του πράγματι κάλυπτε τα πάντα. Απλώς ο ίδιος, στην προσπάθειά του να ξεκολλήσει από μια κόλλα χαρτί, ξέχασε να αναφερθεί σε ορισμένα θέματα – πράγματι πολύ σημαντικά.

Ο Μίλιμπαντ μίλησε για την άντληση πόρων μέσω της φορολόγησης των πλούσιων ιδιοκτητών, των hedge funds και των καπνοβιομηχανιών. Και κέρδισε το εκλογικό κοινό παρουσιάζοντας το αριστερό πρόγραμμά του, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει αύξηση του κατώτατου ωρομισθίου και εξυγίανση στον Τομέα της Υγείας.

Μιλώντας το πρωί στο BBC όμως, ο Μίλιμπαντ παραδέχθηκε ότι «κάποια θέματα έμειναν έξω». «Δεν ανέφερα ορισμένα μέρη της ομιλίας και σε άλλα έκανα προσθήκες. Είναι κι αυτός ένας κίνδυνος όταν μιλάς από μνήμης», εξήγησε.

Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι η μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος δεν έχει θέση στη λίστα των προτεραιοτήτων του Εργατικού Κόμματος. Απεναντίας, τόνισε, βρίσκεται «στην κορυφή».

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου