ΔΙΕΘΝΗ

Ολάντ και Ροχανί συζήτησαν για τρομοκρατία και πυρηνικό πρόγραμμα

ολάντ-και-ροχανί-συζήτησαν-για-τρομοκ-94179

O πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ υπογράμμισε στον ιρανό ομόλογό του Χασάν Ροχανί με τον οποίο είχε σήμερα Τετάρτη μια κατ’ ιδίαν συνάντηση στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη ότι «όλες οι συνεισφορές» είναι απαραίτητες για να επιτευχθούν «πολιτικές λύσεις» στη Μέση Ανατολή, αναφερόμενος στην κατάσταση στον Λίβανο, στη Συρία και στο Ιράκ.

«Εχουμε ανάγκη τη συνδρομή όλων προκειμένου να επιτευχθούν πολιτικές λύσεις» δήλωσε ο ίδιος κατά την έναρξη αυτής της διμερούς συνάντησης που διήρκησε περίπου 20 λεπτά στα τοπικά γραφεία της αντιπροσωπείας της Γαλλίας στον ΟΗΕ.

Οι δύο πρόεδροι, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε το προεδρικό μέγαρο σχετικά με τη συνάντησή τους, «αντάλλαξαν τις απόψεις τους για τα μέσα καταπολέμησης της τρομοκρατίας».

Σε ό,τι αφορά το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ο Φρανσουά Ολάντ υπενθύμισε αρχικά ότι μια «λύση» αναζητείται και υποστήριξε ότι «οι κυρώσεις ενδέχεται να εμποδίσουν την οικονομική ανάπτυξη» αναφερόμενος στις διεθνείς κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην Τεχεράνη.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, η γαλλική προεδρία αναφέρει ότι ο γάλλος πρόεδρος ευχήθηκε «οι διαπραγματεύσεις (για το θέμα αυτό) να σημειώσουν σύντομα πρόοδο» υπενθυμίζοντας «τη θέση της Γαλλίας: το Ιράν πρέπει να εφαρμόσει συγκεκριμένα μέτρα που θα αποδεικνύουν με συγκεκριμένο και αξιόπιστο τρόπο ότι δεν θα αναπτύξει στρατιωτική πυρηνική ικανότητα».

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου