ΔΙΕΘΝΗ

«Η μεγαλύτερη πορεία για το κλίμα στην Ιστορία» στη Νέα Υόρκη την Κυριακή

η-μεγαλύτερη-πορεία-για-το-κλίμα-στην-100959

Άμεση δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αναμένεται να ζητήσουν τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι, σε διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στη Νέα Υόρκη, εν όψει της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα.
Η διαδήλωση στο Μανχάταν, η οποία αναγγέλλεται ως η «μεγαλύτερη πορεία για το κλίμα στην ιστορία», θα πραγματοποιηθεί δύο ημέρες πριν συναντηθούν στη Νέα Υόρκη περισσότεροι από 120 παγκόσμιοι ηγέτες και επικεφαλής της οικονομίας, για μια μονοήμερη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα.

Η Σύνοδος έχει στόχο να ενισχύσει πολιτικά την προσπάθεια υιοθέτησης, στα τέλη του 2015 στο Παρίσι, μιας συνολικής συμφωνίας για μέτρα με στόχο τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής.

Η πορεία οργανώθηκε από περισσότερες από 1.200 επιχειρήσεις, συνδικάτα, θρησκευτικές ομάδες, σχολεία, οργανώσεις για την κοινωνική δικαιοσύνη και περιβαλλοντικές οργανώσεις, για να ζητηθεί η ανάληψη άμεσης δράσης εναντίον της κλιματικής αλλαγής, περιλαμβανομένου του τερματισμού της χρήσης ορυκτών καυσίμων.

Περισσότερες από 2.600 παρόμοιες πορείες αναμένεται να πραγματοποιηθούν την Κυριακή σε 159 χώρες σε όλο τον κόσμο, περιλαμβανομένων μεγάλων πόλεων όπως το Λονδίνο, το Γιοχάνεσμπουργκ, το Νέο Δελχί και το Ρίο ντε Τζανέιρο.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στην εκδήλωση της Κυριακής για να «ενώσει τα χέρια του μ’ αυτούς που διαδηλώνουν για να αναληφθεί δράση για το κλίμα». «Είμαστε μαζί τους στη σωστή πλευρά αυτού του τόσο σημαντικού για το κοινό μέλλον μας θέματος», δήλωσε ο Μπαν.

Στην πορεία αναμένεται να συμμετάσχουν μεταξύ άλλων η Γραμματέας του ΟΗΕ για το Κλίμα Κριστιάνα Φιγκέρες, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο και οι ηθοποιοί Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Μάρκ Ράφαλο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου