ΔΙΕΘΝΗ

Δυσφορούν οι Αμερικανοί με τους χειρισμούς Ομπάμα σε θέματα τρομοκρατίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση

δυσφορούν-οι-αμερικανοί-με-τους-χειρι-103659

Για πρώτη φορά μετά την εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία των ΗΠΑ, η πλειονότητα των Αμερικανών δεν εγκρίνει ολοένα και περισσότερο τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται την απειλή της τρομοκρατίας, όπως δείχνει μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση των New York Times/CBS News, το 48% των ερωτηθέντων δεν εγκρίνει τον τρόπο που ο Ομπάμα αντιμετωπίζει την απειλή των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, ενώ το 39% τον εγκρίνουν και το 13% δεν έχει άποψη.

Καθώς πλησιάζουν οι ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου, περίπου το 48% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι οι Ρεπουμπλικάνοι κάνουν καλύτερη δουλειά σε ό,τι αφορά την τρομοκρατία, έναντι ενός 31% που πιστεύει ότι οι Δημοκρατικοί διαχειρίζονται καλύτερα το ζήτημα.

Όσον αφορά το σύνολο της εξωτερικής πολιτικής, το 45% των Αμερικανών κρίνει ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα έκαναν καλύτερη δουλειά, έναντι του 38% που τάσσεται υπέρ των Δημοκρατικών.

Παρόλα αυτά η δημοσκόπηση αποκαλύπτει ότι υπάρχει μεγάλη υποστήριξη στα βασικά σημεία της στρατηγικής του Ομπάμα για την εξάλειψη του ΙΚ, με το 71% να αντιμετωπίζει θετικά τα αεροπορικά πλήγματα εναντίον των θέσεων της οργάνωσης στο Ιράκ και το 69% και στη Συρία.

Παράλληλα το 66% εγκρίνει την αποστολή επιπλέον στρατιωτικών συμβούλων στο Ιράκ, όμως μόνο το 39% θα υποστήριζε την αποστολή αμερικανικών στρατευμάτων στη Συρία ή το Ιράκ.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από την 12η ως την 15η Σεπτεμβρίου σε δείγμα 1.009 ενηλίκων.

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου