ΔΙΕΘΝΗ

Σεισμός 5,6 Ρίχτερ ταρακούνησε την ανατολική Ιαπωνία

σεισμός-56-ρίχτερ-ταρακούνησε-την-ανατο-110428

Σεισμική δόνηση 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στο νότιο τμήμα της νομαρχίας Ιμπαράκι της Ιαπωνίας, βορείως της πρωτεύουσας Τόκιο.

Μια πρώτη ισχυρή δόνηση έγινε αισθητή αρχικά γύρω στις 12:30 (τοπική ώρα, 06:30 ώρα Ελλάδας) που συνοδεύτηκε από μια ακολουθία πολύ δονήσεων.

Σύμφωνα με την ιαπωνική Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν στο νότιο τμήμα της νομαρχίας Ιμπαράκι και το εστιακό βάθος ήταν 50 χιλιόμετρα.

Το κέντρο του Τόκιο είναι μία από τις ζώνες στις οποίες η δόνηση αυτή έγινε περισσότερο αισθητή. Δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι και μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμιά ζημιά.

Οι πυρηνικοί σταθμοί δεν επηρεάσθηκαν από τον ισχυρό σεισμό

Οι εταιρείες Japan Atomic Power Co και Tokyo Electric Power Co (Tepco) ανέφεραν πως δεν υπάρχουν προβλήματα στους τρεις πυρηνικούς σταθμούς που διαχειρίζονται στην ανατολική Ιαπωνία.

Αξιωματούχος της Japan Atomic δήλωσε πως δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα στο σταθμό Τοκάι Νταϊνί, ισχύος 1,1 Γιγαβάτ, ο οποίος έχει τεθεί εκτός λειτουργίας από το Μάιο του 2011, δύο μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι που προκάλεσαν το πυρηνικό δυστύχημα στο στη μονάδα Νταΐτσι της Φουκουσίμα.

Από την άλλη πλευρά, η Tepco ανακοίνωσε ότι διενεργεί ελέγχους στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα για τυχόν προβλήματα ή διαρροή ραδιενέργειας.

econews

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου