ΔΙΕΘΝΗ

Οι Βρυξέλλες έθεσαν σε εφαρμογή νέες οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας

οι-βρυξέλλες-έθεσαν-σε-εφαρμογή-νέες-ο-117836

Η Ευρωπαϊκή Ενωση έθεσε σήμερα σε εφαρμογή ένα νέο γύρο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας για το ρόλο της στην Ουκρανία, περιλαμβανομένων περιορισμών στη χρηματοδότηση ορισμένων κρατικών ρωσικών εταιρειών και του παγώματος των περιουσιακών στοιχείων κορυφαίων ρώσων πολιτικών.

Οι ευρωπαϊκές κυρώσεις έκαναν το ρωσικό νόμισμα να καταγράψει νέο χαμηλό ρεκόρ έναντι του δολαρίου. Με το άνοιγμα των συναλλαγών στο Χρηματιστήριο της Μόσχας, η ισοτιμία του δολαρίου αυξήθηκε πάνω από το χθεσινό ρεκόρ και έφθασε λίγο αργότερα για πρώτη φορά τα 37,72 ρούβλια.

Οι κυρώσεις δημοσιεύθηκαν στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και περιλαμβάνουν πάγωμα περιουσιακών στοιχείων και επιβολή ταξιδιωτικών απαγορεύσεων στον Ιγκόρ Λεμπέντεφ, αναπληρωτή πρόεδρο της Δούμας, της κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου, τον Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι, εθνικιστή πολιτικό, και αριθμό ηγετών των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία — αξιωματούχους στο Ντονέτσκ, το Λουχάνσκ και την Κριμαία.

Κυρώσεις επιβλήθηκαν επίσης στον Σεργκέι Τσεμέζοφ, ο οποίος περιγράφεται ως στενός συνεργάτης του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πουτιν από τότε που ήταν πράκτορας της KGB στην Ανατολική Γερμανία.

Είναι πρόεδρος της Rostec, ενός κορυφαίου αμυντικού και βιομηχανικού ομίλου στον οποίο ανήκει ο προμηθευτής όπλων Rosoboronexport καθώς και μια εταιρεία η οποία σχεδιάζει να οικοδομήσει σταθμούς παραγωγής ενέργειας στην Κριμαία.

Κυρώσεις επιβλήθηκαν ακόμη στις αμυντικές εταιρείες OPK Oboronprom, United Aircraft Corporation και Uralvagonzavod.

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου