ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ηλικιωμένος ελέφαντας σκότωσε κατά λάθος κτηνίατρο

ηπα-ηλικιωμένος-ελέφαντας-σκότωσε-κα-120356

Ένας ηλικιωμένος ελέφαντας ευθύνεται για το θάνατο κτηνιάτρου σε φάρμα φροντίδας ζώων στο Μέιν των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Ο Τζέιμς Λορίτα βρέθηκε νεκρός στο αγρόκτημα του με τίτλο Hope Elephants, που είχε ιδρύσει το 2011 με τον αδελφό του, Τομ, με σκοπό τη φροντίδα ελεφάντων τσίρκου που είχαν αποσυρθεί από την «ενεργό δράση».

Η αστυνομία που ερευνά την υπόθεση θεωρεί πως ο θάνατος του Λορίτα οφείλεται σε ασφυξία και πολλαπλά κατάγματα που προκλήθηκαν όταν ο άτυχος κτηνίατρος γλίστρησε και ο ένας (ή και οι δυο) ελέφαντας πάτησε κατά λάθος πάνω του με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει. «Οι ελέφαντες αυτοί δεν είναι επιθετικοί. Είναι ξεκάθαρο πως μιλάμε για ένα ατύχημα», είπε ο επικεφαλής ιατροδικαστής της κομητείας Μαρκ Μπέλσεριν.

Ο 56χρονος άντρας είχε πάρει τους δυο ελέφαντες, ονόματι Ρόζι και Όπαλ και είχε αναλάβει τη φροντίδα και την εκπαίδευση τους. Γνώριζε καλά τις συνήθειες τους, αφού τους είχε εκπαιδεύσει και στο παρελθόν, όταν πριν είκοσι χρόνια εργαζόταν στο τσίρκο Κάρσον εντ Μπαρνς που περιόδευε στη δυτική ακτή των ΗΠΑ.

«Το πάθος του Τζέιμς για τους ελέφαντες του ήταν αστείρευτο. Είχε αφιερώσει όλη του τη ζωή στη διατήρηση της άγριας ζωής στη φύση», δήλωσε ο Τομ Λορίτα.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου