ΔΙΕΘΝΗ

Oταν η Μέρκελ ερωτεύτηκε τον Ολάντ -Tηλεοπτική σειρά για τη «σχέση» των δύο ηγετών

oταν-η-μέρκελ-ερωτεύτηκε-τον-ολάντ-tηλε-134240

Πρωινό στο κρεβάτι, με τον Φρανσουά Ολάντ να ταΐζει στο στόμα κρουασάν την Ανγκελα Μέρκελ, με την οποία κατέληξαν στο δωμάτιο μετά από μία ολονύχτια σύσκεψη. Μπορεί να φανταστεί κανείς την εικόνα; Δεν χρειάζεται προσπάθεια. Υπάρχει πλέον μία τηλεοπτική σειρά για τον έρωτα των δύο ηγετών.

Πρόκειται για τη ρομαντική κομεντί με τίτλο «Die Staatsaffaere», που προβάλλεται πλέον στη γερμανική τηλεόραση. Η υπόθεση αφορά μία εργασιομανή καγκελάριο της Γερμανίας, η οποία ερωτεύεται έναν… ζωηρό Γάλλο πρόεδρο, όπως γράφει το Business Insider. Στο ρόλο της πρώτης, η Βερόνικα Φέρες, ενώ το δεύτερο ενσαρκώνει ο Φιλίπ Καρό. Αμφότεροι βέβαια είναι πολύ πιο εντυπωσιακοί από τους πραγματικούς ηγέτες των δύο χωρών. Οι δύο τους συναντιούνται σε μία σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, κατά την οποία ο Γάλλος πρόεδρος συνειδητοποιεί ότι στην πραγματικότητα γνωρίζονται ήδη. Είχαν μία παθιασμένη συνάντηση 25 χρόνια νωρίτερα, τη βραδιά που έπεφτε το Τείχος του Βερολίνου. Και βέβαια η φλόγα φουντώνει ξανά.

Αν και τα γερμανικά ΜΜΕ δεν υποδέχθηκαν με κολακευτικά σχόλια τη σειρά, η Φέρες είχε την ευκαιρία να μιλήσει με την Μέρκελ για την παραγωγή, πριν από ένα μήνα και σύμφωνα με την ηθοποιό η Καγκελάριος είχε βρει την ιδέα διασκεδαστική, αν και δεν ενθουσιάστηκε με την ιδέα να συνάψει σχέση με τον Γάλλο πρόεδρο.

H έμπνευση των σεναριογράφων φέρεται να πηγάζει από τα εξώφυλλα της Le Monde και της Die Zeit που είχαν προκαλέσει σάλο πριν από μερικούς μήνες. Ηταν το Νοέμβριο του 2013, όταν οι δύο εφημερίδες αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν με κοινό εξώφυλλο το οποίο απεικόνιζε την Μέρκελ με τον Ολάντ στο κρεβάτι, να τρώνε κρουασάν και ξαπλωμένους στο πάτωμα να πίνουν σαμπάνια.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου