ΔΙΕΘΝΗ

Σαουδική Αραβία: Υπό κράτηση 88 άνθρωποι ως ύποπτοι για τρομοκρατικές ενέργειες

σαουδική-αραβία-υπό-κράτηση-88-άνθρωποι-137324

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας έθεσαν υπό κράτηση 88 ανθρώπους, οι μισοί εκ των οποίων είναι υπήκοοι της χώρας, διότι υπάρχουν υποψίες σε βάρος τους ότι σχεδίαζαν «τρομοκρατικές» ενέργειες εντός και εκτός της χώρας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών την Τρίτη.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου υποστράτηγος Μανσούρ Τούρκι δήλωσε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ότι τα 48 από τα πρόσωπα τα οποία συνελήφθησαν έχουν σαουδαραβική υπηκοότητα, και ότι πολλοί εξ αυτών σχεδίαζαν δολοφονίες.

Σύμφωνα με μια ανακοίνωση του υπουργείου την οποία δημοσίευσε το κρατικό σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA, παρακολουθείτο ένας αριθμός ανθρώπων οι οποίοι υποκινούσαν «αναταραχή» και προσπαθούσαν να εξαπλώσουν «άρρωστες ιδέες» ενώ παρέσυραν πολίτες να πάνε σε «περιοχές όπου σημειώνονται συγκρούσεις».

Η κυβέρνηση στο Ριάντ εκφράζει φόβους ότι έχει μπει στο στόχαστρο τζιχαντιστών, περιλαμβανομένων και εξτρεμιστών που έχουν τη σαουδαραβική υπηκοότητα και έχουν πάρει μέρος στους πολέμους οι οποίοι μαίνονται στο Ιράκ και στη Συρία.

Ο σαουδάραβας μονάρχης Αμπντάλα προειδοποίησε το Σάββατο ότι η τρομοκρατία ενδέχεται να εξαπλωθεί σύντομα στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ εάν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα στη Μέση Ανατολή.

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου