ΔΙΕΘΝΗ

Ενα μήνυμα για τρομοκρατική επίθεση στο μετρό έσπειρε τον πανικό στο Λονδίνο

ενα-μήνυμα-για-τρομοκρατική-επίθεση-σ-139904

Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε στους σταθμούς του υπόγειου σιδηρόδρομου στο Λονδίνο, καθώς, ένα μήνυμα που έκανε λόγο για μεγάλη τρομοκρατική απειλή μεταδόθηκε ταχύτατα μέσω των social media προκαλώντας πανικό στους κατοίκους.

Σύμφωνα με τον Independent όλα άρχισαν όταν ένα γραπτό μήνυμα κυκλοφόρησε ευρέως το πρωί του Σαββάτου και ανέφερε ότι υπάρχουν πληροφορίες για τρομοκρατική απειλή στον υπόγειο σιδηρόδρομο στο δυτικό τμήμα του Λονδίνου. Επιπλέον, απέτρεπε τους πολίτες από το να χρησιμοποιήσουν το εν λόγω μέσο μεταφοράς και ενημέρωνε ότι η Μητροπολιτική Αστυνομία είχε ειδοποιηθεί να βρίσκεται στους σταθμούς από τις 4 τα ξημερώματα.

«Καλύτερα να είστε ασφαλείς παρά να το μετανιώσετε» κατέληγε το μήνυμα, το οποίο προέτρεπε τους παραλήπτες να το κοινοποιήσουν στις επαφές και τους φίλους τους.

Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις και η Μητροπολιτική Αστυνομία αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία έκανε λόγο για ανυπόστατες φήμες, προσθέτοντας ότι το μήνυμα έχει κυκλοφορήσει από την περασμένη Παρασκευή και πρόκειται για φάρσα.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας τόνισε ότι είναι σύνηθες φαινόμενο τέτοιου είδους φάρσες οι οποίες αποκτούν αξιοπιστία μόνο και μόνο από το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι τις κοινοποιούν και κάνουν retweet.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου