ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Αυξάνει η ζήτηση για τουρισμό στο ιρακινό Κουρδιστάν

βρετανία-αυξάνει-η-ζήτηση-για-τουρισμ-140326

Οι διακοπές σε μια περιοχή του κόσμου που απειλείται από ισλαμιστές αντάρτες δεν είναι ίσως η καλύτερη ιδέα για ένα χαλαρωτικό διάλειμμα. Και όμως, ένα βρετανικό γραφείο ταξιδίων βλέπει «τεράστια αύξηση» των κρατήσεων για εκδρομές στο Ιράκ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Independent, το Lupine Travel είδε να τριπλασιάζεται η ζήτηση για τα ταξίδια του στο ιρακινό Κουρδιστάν, μετά την πρόσφατη κλιμάκωση της απειλής από τους εξτρεμιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Μέτωπο (IS). Μέσα σε λίγες εβδομάδες, περισσότεροι από 100 άνθρωποι ζήτησαν να ταξιδέψουν στο βόρειο Ιράκ.

Η επόμενη οργανωμένη εκδρομή, τον Οκτώβριο, είναι πλήρης, ενώ σχεδιάζονται άλλα δύο ταξίδια, τον Μάιο και τον Οκτώβριο του 2015.

Ο ιδιοκτήτης του Lupine Travel, ο 35χρονος Ντίλαν Χάρις, δήλωσε «πραγματικά έκπληκτος» για την πρόσφατη αύξηση του ενδιαφέροντος.

Λέει ότι πολλοί ταξιδιώτες αναζητούν την αδρεναλίνη που προσφέρει ο κίνδυνος, ενώ άλλοι θέλουν να αξιολογήσουν την κατάσταση επί τόπου, με στόχο να προσφέρουν φιλανθρωπικό έργο εκεί, στο μέλλον.

Το ταξίδι του Οκτωβρίου, διάρκειας εννέα ημερών, κοστίζει 749 στερλίνες (950 ευρώ), εξαιρουμένων των πτήσεων. Θα ξεκινήσει από το Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, από όπου οι ταξιδιώτες θα περάσουν στο ιρακινό Κουρδιστάν.

Τα αξιοθέατα περιλαμβάνουν την Ερμπίλ, την περιφερειακή πρωτεύουσα των Κούρδων στο βόρειο Ιράκ, με την αρχαία ακρόπολη της, και μια περιπέτεια στη φύση, σε χαράδρες, φαράγγια, λίμνες και βουνά, πριν από την στάση στο Αμνα Σουράκα στη Σουλεϊμανίγια, όπου Κούρδοι φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν υπό το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν.

Το Lupine Travel, που άρχισε να λειτουργεί το 2007, ειδικεύεται στους «μοναδικούς προορισμούς», συμπεριλαμβανομένου του Ιράν, του Τουρκμενιστάν, του Τσερνόμπιλ στην Ουκρανία, και της Βόρειας Κορέας.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου