ΔΙΕΘΝΗ

Βίντεο τζιχαντιστών με αποκεφαλισμό Κούρδου μαχητή

βίντεο-τζιχαντιστών-με-αποκεφαλισμό-144539

Οι τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» αποκεφάλισαν στο Ιράκ έναν κούρδο μαχητή και προειδοποίησαν την αυτόνομη περιφέρεια του Κουρδιστάν πως θα εκτελέσουν και άλλους αιχμαλώτους εάν συνεχίσουν τη συνεργασία με τις ΗΠΑ.

Στο βίντεο που δημοσιοποιήθηκε από την οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους της επαρχίας Νινευή, στο βόρειο Ιράκ, παρουσιάζεται ομάδα κούρδων μαχητών οι οποίοι κρατούνται από την οργάνωση και φορούν πορτοκαλί στολές.

Οι στολές φαίνεται, ξανά, να παραπέμπουν στις στολές των κρατουμένων του Γκουαντάναμο. Ίδιες στολές είχαν ντύσει οι τζιχαντιστές και στον Τζέιμς Φόλει και τον Στίβεν Σότλοφ στο βίντεο του αποκεφαλισμού του πρώτου.

Στο νέο βίντεο που δημοσίευσαν οι τζιχαντιστές, τρεις από τους ομήρους ζητούν από τον πρόεδρο του Ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί «και από την κουρδική κυβέρνηση να βάλουν τέλος στη συνεργασία τους» με τις ΗΠΑ.

«Μην αφήνετε την Αμερική να επεμβαίνει στην περιφέρειά μας. Οι ψυχές μας βρίσκονται στα χέρια σας (…) Οποιοδήποτε λάθος ή απερισκεψία από την πλευρά σας θα οδηγήσει στην απώλεια της ζωής μας» λέει ένας από τους κρατουμένους, σύμφωνα με το SITE.

Στη συνέχεια βλέπει κανείς έναν από τους ομήρους περικυκλωμένο από τρεις μαυροντυμένους άνδρες μπροστά από ένα τζαμί της Μοσούλης, της επαρχιακής πρωτεύουσας της Νινευή. Στο δεύτερο μισό της οθόνης περνούν εικόνες που δείχνουν συναντήσεις ανάμεσα σε κούρδους και αμερικανούς ηγέτες. Ένας από τους τζιχαντιστές αποκεφαλίζει στη συνέχεια τον κούρδο μαχητή.

Την περασμένη εβδομάδα, το Ισλαμικό Κράτος είχε μεταδώσει ένα βίντεο που έδειχνε τον αποκεφαλισμό στη Συρία του αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ και στο οποίο η οργάνωση απειλούσε έναν άλλο όμηρο, τον Στίβεν Σότλοφ, ότι θα έχει την ίδια τύχη αν συνεχισθούν οι αμερικανικές επιδρομές στο Ιράκ.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ακολουθεί βίντεο με σκληρό περιεχόμενο.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου