Μπαρθελονέτα - Το «Φαληράκι» της Ισπανίας: Ιταλοί τουρίστες τρέχουν γυμνοί μέρα μεσημέρι και ξεσηκώνουν τους κατοίκους [εικόνες]

Τελευταία ενημέρωση: 2014-08-25, 20:28:20
Μπαρθελονέτα - Το «Φαληράκι» της Ισπανίας: Ιταλοί τουρίστες τρέχουν γυμνοί μέρα μεσημέρι και ξεσηκώνουν τους κατοίκους [εικόνες]

Οι σκηνές που εκτυλίσσονται στη λεωφόρο του Χουάν δε Μπορμπό, στην Μπαρθελονέτα της Καταλονίας, θυμίζουν εικόνες Βρετανών τουριστών από προηγούμενα χρόνια στο Φαληράκι της Ρόδου. Αυτή τη φορά, η εθνικότητα των τουριστών είναι ιταλική και η «δράση» τους λαμβάνει χώρα μέρα-μεσημέρι.

Ιταλοί μεθυσμένοι τουρίστες έχουν κάνει σύστημα το πρωινό τζόκινγκ γύρω στις 9.00 π.μ. Και μπορεί αυτό από μόνο του να μην είναι κάτι το μεμπτό, ωστόσο επιλέγουν να τρέχουν εντελώς γυμνοί. «Αυτό δεν είναι κάτι που έγινε μια κι έξω. Οι τουρίστες κάνουν ό,τι θέλουν εδώ γύρω» καταγγέλλει στην εφημερίδα El Pais, ο αγανακτισμένος κάτοικος που τράβηξε τις επίμαχες φωτογραφίες,Vicenç Forner.

Την περασμένη εβδομάδα, οπότε και τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες, οι Ιταλοί τουρίστες κυκλοφορούσαν γυμνοί στην πιο πολυσύχναστη παραλιακή γειτονιά της Βαρκελώνης για τρεις ολόκληρες ώρες, ενώ δεν δίσταζαν και να μπαίνουν σε τοπικά μαγαζιά για να κάνουν τα ψώνια τους. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι η δημοτική αστυνομία έμεινε άπραγη μπροστά στο θέαμα. «Η αστυνομία δεν ξέρει τι άλλο να κάνει πια με αυτά τα πράγματα» σημειώνει ο Forner.

Οι καταλανοί τονίζουν ότι αυτό ήταν το τελευταίο περιστατικό από μια σειρά ακραίων γεγονότων που σημειώθηκαν το φετινό καλοκαίρι στη γειτονιά τους. Για τον λόγο αυτό, την περασμένη Κυριακή και Δευτέρα, βγήκαν στους δρόμους απαιτώντας από τις Αρχές να λάβουν δράση. «Φανταστείτε να είστε σε ένα μικρό διαμέρισμα με τρία παιδιά, χωρίς δουλειά, χωρίς λεφτά να πας κάπου δια διακοπές και να πρέπει να αντιμετωπίσεις τις φωνές και τα αχαλίνωτα πάρτι των τουριστών σε ένα διαμέρισμα δίπλα από το δικό σου» είπε στην εφημερίδα κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης ο Andrés Antebi, κάτοικος της Μπαρθελονέτα.

Σύμφωνα με την El Pais, η επιτροπή κατοίκων έχει κρατήσει το δικό της αρχείο με τις παράνομες εκμισθώσεις διαμερισμάτων σε τουρίστες και μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα, μόνο στην Μπαρθελονέτα ο αριθμός τους άγγιζε τις 170. «Είμαστε απηυδισμένοι με τον χαμηλού κόστους τουρισμό που επικεντρώνεται στην κατανάλωση αλκοόλ μέχρι τελικής πτώσης» τονίζει ο Oriol Casavella και καταγγέλλει ότι «αυτό διώχνει τους ντόπιους και τους παραδοσιακούς τουρίστες που δεν θέλουν πλέον να έρχονται εδώ».

iefimerida.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
3
=