ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Συνελήφθησαν δύο νεαρές γυναίκες που ήθελαν να πολεμήσουν με τους τζιχαντιστές

ισπανία-συνελήφθησαν-δύο-νεαρές-γυνα-176294

Δύο κοπέλες, η μία εκ των οποίων είναι 14 ετών, συνελήφθησαν στην Ισπανία με την κατηγορία ότι επιθυμούσαν να ενταχθούν σε ένα δίκτυο που στέλνει εθελοντές να πολεμήσουν στο Ιράκ και τη Συρία στο πλευρό των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών.

«Για πρώτη φορά στην Ισπανία δύο γυναίκες, εκ των οποίων μία ανήλικη, συνελήφθησαν την ώρα που ήταν έτοιμες να ενταχθούν σε τρομοκρατικά δίκτυα του Ισλαμικού Κράτους», των εξτρεμιστών σουνιτών ανταρτών που έχουν εγκαθιδρύσει ένα χαλιφάτο στις περιοχές που ελέγχουν στη Συρία και το Ιράκ, επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας, το οποίο δεν διευκρινίζει πού έχουν μεταφερθεί οι κοπέλες, δείχνει δύο γυναίκες που φορούν νικάμπ να κατεβαίνουν από ένα αεροπλάνο με τη συνοδεία δύο αστυνομικών.

Η ανήλικη και μια άλλη νεαρή κοπέλα 19 ετών, η Φαούζια Άλαλ Μοχάμεντ, συνελήφθησαν στον ισπανικό θύλακα της Μελίγια στο βόρειο Μαρόκο.

«Οι δύο γυναίκες σκόπευαν να περάσουν τα σύνορα και να πάνε στο Μαρόκο για να έρθουν σε επαφή με το δίκτυο που θα τις έστελνε αμέσως σε μια περιοχή συγκρούσεων μεταξύ της Συρίας και του Ιράκ», διευκρίνισε το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

«Στόχος τους ήταν να ενταχθούν σε ένα από τα παρακλάδια της τρομοκρατικής οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους, επικεφαλής του οποίου είναι ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Εξάλλου το υπουργείο υπογραμμίζει ότι αυτές είναι οι πρώτες συλλήψεις που γίνονται στην Ισπανία «μετά την έκκληση για τζιχάντ που έκανε την 1η Αυγούστου από τη Μοσούλη ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι».

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου