ΔΙΕΘΝΗ

Προς Ιταλία πλέει το σκάφος με τους 65 μετανάστες

προς-ιταλία-πλέει-το-σκάφος-με-τους-65-με-187445

Συνοδευόμενο από ένα τανκερ και σκάφη του λιμενικού, το πλοιάριο με τους 65 μετανάστες που ήταν ακινητοποιημένο σε διεθνή ύδατα, νοτιοδυτικά του Αργοστολίου της Κεφαλονιάς, άρχισε να κινείται ξανά τα ξημερώματα της Τρίτης με κατεύθυνση προς την Ιταλία.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό πώς ανεφοδιάστηκε με καύσιμα, καθώς το σκάφος είχε ακινητοποιηθεί λόγω έλλειψης καυσίμων.

Το σκάφος, που σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία είχε ξεκινήσει από την Κωνσταντινούπολη με κατεύθυνση την Ιταλία, εξέπεμψε σήμα ότι βρίσκεται σε δυσχερή θέση και στο σημείο είχαν σπεύσει από το πρωί της Δευτέρας δύο πλωτά σκάφη του Λιμενικού και ένα φορτηγό πλοίο με σημαία Τουρκίας.

Τα σκάφη του Λιμενικού δεν παρενέβησαν, καθώς το πλοίο βρίσκεται σε διεθνή ύδατα, είναι εξερχόμενο, προς Ιταλία και δεν έκανε απόπειρα παράνομης εισόδου στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιβαίνοντες στο πλοίο δήλωσαν πως δεν υπάρχει καπετάνιος και αρνήθηκαν να ρυμουλκηθούν στο λιμάνι της Κεφαλλονιάς. Αρνήθηκαν επίσης να επιβιβαστούν σε σκάφη του Λιμενικού.

Οι επιβαίνοντες φέρεται να ζήτησαν από τους λιμενικούς να τους επιτραπεί να συνεχίσουν το ταξίδι προς την Ιταλία ωστόσο δεν είχε διευκρινιστεί πώς θα προμηθευτούν καύσιμα.

Σε εξέλιξη βρίσκονταν έως το βράδυ διαβουλεύσεις σε ανώτερο επίπεδο για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να γίνει ο χειρισμός της κατάστασης.

Τελικά, τα ξημερώματα το σκάφος με τους 65 μετανάστες άρχισε εκ νέου να κινείται, με κατεύθυνση προς τα δυτικά.

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου