ΔΙΕΘΝΗ

Η απατημένη Βαλερί… στα χνάρια της Νταϊάνα

η-απατημένη-βαλερί-στα-χνάρια-της-ντα-193816

Μία απιστία που πήρε παγκόσμιες διαστάσεις, μία πληγωμένη καρδιά, ο χωρισμός, ένα ταξίδι στην Ινδία στις αγκαλιές πεινασμένων παιδιών και μία νέα… Νταϊάνα γεννιέται.

Ο λόγος για την πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας, Βαλερί Τριερβελέρ, της οποίας το ταξίδι στην Ινδία, σε μία διήμερη περιοδεία με τη φιλανθρωπική οργάνωση Δράση Ενάντια στην Πείνα, θύμισε στους Βρετανούς (κυρίως) την «πριγκίπισσα της καρδιάς τους», την αδικοχαμένη Νταϊάνα, που αμέσως μετά τον χωρισμό της με τον Κάρολο αφοσιώθηκε στις φιλανθρωπίες.

Μόνο που η πρώτη επίσημη δημόσια εμφάνιση της Τριερβελέρ μετά τον χωρισμό της από τον Ολάντ, δεν φάνηκε να συγκινεί την κοινή γνώμη και μεγάλη μερίδα του Τύπου (και πάλι κυρίως του αγγλοσαξονικού), καθώς θεώρησαν πως πρόκειται περισσότερο για καλοσχεδιασμένη πράξη δημοσίων σχέσεων παρά για ειλικρινές ενδιαφέρον, αλλά και για μια προσπάθεια της «εθνικής απατημένης» να μείνει στο κάδρο της δημοσιότητας, κερδίζοντας τη συμπάθεια εξαιτίας του προσωπικού της δράματος.

Εχω χρόνο…

Εξάλλου, η 48χρονη Βαλερί Τριερβελέρ, που το ειδύλλιό της με τον Φρανσουά Ολάντ ξεκίνησε το 2005, δεν έμοιαζε χειρότερα για τα όσα συνέβησαν τον προηγούμενο μήνα: φωτογραφιζόταν χαμογελαστή και μιλούσε στους δημοσιογράφους λέγοντάς τους: «Μην ανησυχείτε για μένα, έχω τον χρόνο να σκεφτώ για το μέλλον».

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Daily Telegraph», η Τριερβελέρ «κατάφερε με μία καλοσχεδιασμένη κι άψογα εκτελεσμένη επίσκεψη, να αποσπάσει την προσοχή των ΜΜΕ από την προσωπική της ζωή και να τη στρέψει στις νέες φιλοδοξίες της στη σφαίρα της φιλανθρωπίας». «Χωρίς πλέον το ?βάρος? μίας πρώτης κυρίας», επισημαίνεται στο σχετικό άρθρο, «η Τριερβελέρ ξανασυστήνεται ως μία πρέσβειρα καλής θέλησης γι’ αυτούς που περνούν χειρότερα από εκείνη».
Πράγματι, ο εκπρόσωπός της, Πάτρικ Μπιανκόνε, άφησε να εννοηθεί ότι η Βαλερί επιθυμεί να το «κάνει όπως η Νταϊάνα»: «Δεν θα επιστρέψει ως μία απλή πολίτις», είπε ο Μπιανκόνε στους δημοσιογράφους. «Είναι μία πρώην πρώτη κυρία. Κι αυτό της προσδίδει ένα ειδικό στάτους…», προσέθεσε.

Στο προεδρικό μέγαρο πάντως στα Ηλύσια Πεδία, πολλοί ανησυχούν ακόμα για τη συνέχεια. Οπως γράφεται στον γαλλικό Τύπο, ο ίδιος ο πρόεδρος και οι πιο στενοί του συνεργάτες φοβούνται πως η εκδικητική της φύση μπορεί να αναδυθεί ξανά κι άλλωστε και η ίδια έχει αφήσει υπονοούμενα ότι ίσως γράψει ένα βιβλίο για τα όσα έζησε ως πρώτη κυρία. «Είναι μια κινητή χειροβομβίδα» φέρεται να δήλωσε συνεργάτης του Ολάντ, που φαίνεται να φοβάται ότι θα αποκαλυφθούν κι άλλα πολλά από το παρελθόν του προέδρου.

Ηδη το περιοδικό «Nouvel Observateur» με άρθρο του υποστηρίζει ότι Ολάντ και Τριερβελέρ είχαν συνάψει δεσμό αρκετά χρόνια πριν μαθευτεί η σχέση τους (και στη Σεγκολέν Ρουαγιάλ), ενώ άλλα δημοσιεύματα μιλούν και για άλλα… λιγότερο γνωστά παραστρατήματα του προέδρου.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου