ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Παρανοήθηκαν οι δηλώσεις Μπαν Κι-Μουν για το Κυπριακό

οηε-παρανοήθηκαν-οι-δηλώσεις-μπαν-κι-μ-196232

Μετά το χθεσινό επίσημο διάβημα της κυπριακής κυβέρνησης προς τα Ηνωμένα Έθνη, για τα όσα δήλωσε ο γενικός γραμματέας του διεθνούς οργανισμού Μπαν Κι-Μουν, στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, δεν υπάρχει καμία επίσημη τοποθέτηση από πλευράς ΟΗΕ, μέχρι στιγμής, όσον αφορά το περιεχόμενο των δηλώσεών του. Ο εκπρόσωπος του γγ των Ηνωμένων Εθνών Μάρτι Νεζίρκι έκανε λόγο για «σύγχυση».

Σε ερώτηση για τη «διαμαρτυρία και την ανησυχία της Κύπρου», όσον αφορά τις δηλώσεις του γγ, ο κ. Νεζίρκι παρότρυνε τους δημοσιογράφους να ρίξουν μια «προσεκτική ματιά» στο κείμενο για το «τι πραγματικά είπε» ο γενικός γραμματέας, προσθέτοντας ότι αυτό θα βοηθήσει να ξεκαθαρίσει «τη σύγχυση που έχει δημιουργηθεί». Τέλος, υπογράμμισε ότι «και αυτό, είναι πραγματικά το μόνο που έχω να πω σχετικά με αυτό (το θέμα) αυτή την στιγμή» και «δεν έχω τίποτε άλλο να προσθέσω σ’ αυτή τη φάση».

Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ, πρέσβης Νίκος Αιμιλίου, προέβη χθες σε διάβημα στη διευθύντρια του Γραφείου του γγ του ΟΗΕ, Σουζάνα Μαλκόρα, σχετικά με τις δηλώσεις του Μπαν Κι-μουν. Σύμφωνα με κυπριακή διπλωματική πηγή στον ΟΗΕ, ο κ. Αιμιλίου εξέφρασε τη διαμαρτυρία της κυπριακής κυβέρνησης για τα δύο «επίμαχα σημεία» της δήλωσης του γενικού γραμματέα. Όπως αναφέρθηκε από την ίδια πηγή, «η κ. Μαλκόρα σημείωσε το διάβημα, ενώ επαναβεβαίωσε τις καλές προθέσεις του γενικού γραμματέα, όπως και την προσήλωση και προσωπική του δέσμευση στην διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού».

ΑΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου