ΔΙΕΘΝΗ

Ο ατρόμητος Πούτιν χαϊδεύει τις λεοπαρδάλεις του Σότσι

ο-ατρόμητος-πούτιν-χαϊδεύει-τις-λεοπα-198630

Μετά τις καταδύσεις σε παγωμένες λίμνες, τους αγώνες τζούντο και τις περιπέτειες με πολικές αρκούδες και τίγρεις, ο σκληροτράχηλος πρόεδρος της Ρωσίας έδειξε στις κάμερες την τρυφερή του πλευρά: ηρέμησε και χάιδεψε ένα λεοπαρδαλάκι που είχε προηγουμένως δαγκώσει δημοσιογράφους στο Σότσι.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επισκέφθηκε την Τρίτη ένα καταφύγιο με περσικές λεοπαρδάλεις που προορίζονται να απελευθερωθούν κοντά στο Σότσι. Η σπάνια περσική λεοπάρδαλη εξαφανίστηκε σε μεγάλο μέρος της Ρωσίας τη δεκαετία του 1950.

Όπως μετέδωσαν τα ρωσικά μέσα, ένα λεοπαρδαλάκι έξι μηνών δάγκωσε έναν δημοσιογράφο και γρατζούνισε έναν ακόμα. Ο Πούτιν ανέλαβε τότε να μπει μόνος του στο κλουβί και να καθησυχάσει το τρομαγμένο αιλουροειδές. «Μου αρέσουν τα ζώα, νομίζω πως τα καταλαβαίνω» είπε ο ρώσος πρόεδρος.

Ο Πούτιν θέλησε με αυτό τον τρόπο να καθησυχάσει τους περιβαλλοντιστές που επικρίνουν τη Ρωσία για περιβαλλοντικές βλάβες από τη διοργάνωση των Χειμερινών Ολυμπιακών που ξεκινούν την Παρασκευή.

Η ειρωνία είναι ότι την ώρα που ο πρόεδρος επισκεπτόταν το καταφύγιο οι αρχές του Σότσι ξεκινούσαν μαζική εξόντωση των αδέσποτων.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου