ΔΙΕΘΝΗ

Σαξοφωνίστας ο ύποπτος για το θάνατο του Χόφμαν

σαξοφωνίστας-ο-ύποπτος-για-το-θάνατο-τ-202870

Ο άνδρας που συνελήφθη ως ύποπτος για συνέργεια στο θάνατο του οσκαρικού ηθοποιού Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, ο οποίος όπως όλα δείχνουν πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών, είναι μουσικός ο οποίος στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με την Έιμι Γουάινχαουζ, τον Ντέιβιντ Μπόουι, τον Μικ Τζάγκερ και πολλούς ακόμη καλλιτέχνες.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Independent, πρόκειται για τον 57χρονο σαξοφωνίστα Ρόμπερτ Βίνμπεργκ, ο οποίος είχε συνεργαστεί με την επίσης πρόωρα χαμένη τραγουδίστρια στο άλμπουμ της, Frank, το 2003, το οποίο είχε γίνει παγκόσμια επιτυχία.

Ο Βίνμπεργκ ζει στο ίδιο κτίριο όπου βρέθηκε νεκρός την Κυριακή το απόγευμα ο Χόφμαν. Ο 57χρονος συνελήφθη μαζί με τους Τόμας Κούσμαν, 48 ετών, Μαξ Ρόσενμπλουμ, 22 ετών και την σύντροφο του Ρόσενμπλουμ, επίσης 22 ετών. Όλοι τους θεωρείται ότι σχετίζονται με τις περίπου 350 σακούλες με ναρκωτικά που η αστυνομία της Νέας Υόρκης βρήκε, όπως υποστηρίζεται, στο διαμέρισμα του Χόφμαν.

Ανάμεσα στους τέσσερις, ο Βίνμπεργκ έχει χρεωθεί με την πιο αυστηρή κατηγορία, καθώς διώκεται για το κακούργημα της κατοχής ηρωίνης με σκοπό να την πουλήσει.

Χθες, Πέμπτη, διενεργήθηκε αυτοψία για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του ηθοποιού, ωστόσο, όπως ανέφερε ο ιατροδικαστής θα χρειαστούν περαιτέρω εξετάσεις για να καταλήξουν σε κάποιο ασφαλές συμπέρασμα.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου