Ήθελε να αντικαταστήσει Μπερλουσκόνι με Μόντι από τον Ιούνιο του 2011

Τελευταία ενημέρωση: 2014-02-10, 20:54:45
Ήθελε να αντικαταστήσει Μπερλουσκόνι με Μόντι από τον Ιούνιο του 2011

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ιταλίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο «ήθελε να αντικαταστήσει τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι με τον Μάριο Μόντι στην πρωθυπουργία της χώρας ήδη από τον Ιούνιο του 2011», αποκαλύπτει έρευνα του Βρετανού δημοσιογράφου Άλαν Φρίντμαν, ο οποίος εργάζεται στην Ιταλία.

Ηθελε να αντικαταστήσει Μπερλουσκόνι με Μόντι από τον Ιούνιο του 2011
«Είχαν γίνει επαφές προς αυτή την κατεύθυνση», παραδέχθηκε ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός Μόντι σε συνέντευξη την οποία παραχώρησε στον Φρίντμαν.

Ο Μπερλουσκόνι είχε υποχρεωθεί σε παραίτηση την 12η Νοεμβρίου 2011 και ο πρόεδρος της δημοκρατίας είχε αναθέσει αμέσως εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον τεχνοκράτη Μόντι.

«Πρόκειται για μια επιπλέον απόδειξη του γεγονότος ότι ο Μπερλουσκόνι αντικαταστάθηκε υποχρεωτικά και προσχεδιασμένα, επειδή είχε αντιταχθεί στις πολιτικές λιτότητες που επέβαλε η Γερμανία», σχολιάζει ο τηλεοπτικός όμιλος Μέντιασετ, που ανήκει στον ίδιο τον ηγέτη της ιταλικής δεξιάς.

Η αποκάλυψη του Φρίντμαν μπορεί να προκαλέσει σοβαρές συνέπειες στην ιταλική πολιτική πραγματικότητα, τονίζουν σχολιαστές.

Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια στην βουλή και στην γερουσία σε επίσημη ανακοίνωσή τους υπογράμμισαν ότι «γεννιούνται σοβαρές αμφιβολίες σχετικά με το πώς εννοεί ο Ναπολιτάνο (ασκεί) το ύψιστο καθήκον του προέδρου της Δημοκρατία».

Το Κίνημα Πέντε Αστέρων έχει ήδη ζητήσει να κινηθεί η διαδικασία παραπομπής του προέδρου της Δημοκρατίας σε δίκη για καταστρατήγηση του Συντάγματος. Κύκλοι του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια διεμήνυσαν ότι «μπορεί να αναθεωρήσουν τη στάση τους και να εξετάσουν πιο ρεαλιστικά το ενδεχόμενο» της παραπομπής του Ναπολιτάνο σε δίκη.

ethnos.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
6
=