ΔΙΕΘΝΗ

Οι σταρ σε παραμυθένια πορτρέτα

οι-σταρ-σε-παραμυθένια-πορτρέτα-215000

Η Τζέσικα Τσάστεϊν είναι το νέο πρόσωπο της σειράς φωτογραφιών της διάσημης Ανι Λίμποβιτς, που αναβιώνει τις κλασικές σκηνές των παραμυθιών της Disney.

Κρατώντας ένα τόξο η κοκκινομάλλα Τσάστεϊν, φωτογραφήθηκε πάνω σε ένα μαύρο άλογο που καλπάζει όπως ακριβώς και η θαρραλέα Merida, η αγαπημένη των παιδιών ηρωίδα καρτούν της ταινίας «Brave». Το φωτογραφικό πρότζεκτ της Λίμποβιτς «Disney Dream Portraits» ξεκίνησε το 2007 ως καμπάνια για τα θεματικά πάρκα της Disney, «Year of a Million Dreams».

Οι σταρ σε παραμυθένια πορτρέτα

Από τότε μέχρι σήμερα, 22 παραμυθένια πορτρέτα διασήμων από τον χώρο του τραγουδιού, της υποκριτικής και του αθλητισμού, μας ταξιδεύουν στον φανταστικό κόσμο των αγαπημένων ιστοριών της παιδικής μας ηλικίας ενώ μέσα στο 2014 και άλλοι σελέμπιρτις αναμένεται να μεταμορφωθούν σε ήρωες της Disney.

Πρώτη στη λίστα της διάσημης πορτρερίστα της Αμερικής για το πρότζεκτ ήταν η Μπιγιονσέ που φωτογραφήθηκε το 2007 ως «Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων», η ηρωίδα του κλασικού παραμυθιού της Disney που βασίστηκε στο λογοτεχνικό θρύλο του Λούις Κάρολ». «Πρόκειται για δύο φαντασίες που ενώνονται. Από τη μία της Disney και από την άλλη αυτή της Λίμποβιτς» είχε πει τότε η διάσημη τραγουδίστρια.

 Η Σκάρλετ Γιόχανσον μαγεύει ως «Σταχτοπούτα», έτσι όπως τη... μεταμόρφωσε ο φωτογραφικός φακός της Ανι Λίμποβιτς

Η Σκάρλετ Γιόχανσον μαγεύει ως «Σταχτοπούτα», έτσι όπως τη… μεταμόρφωσε ο φωτογραφικός φακός της Ανι Λίμποβιτς

Η Μπιγιονσέ φωτογραφήθηκε μέσα σε ένα τεράστιο φλιτζάνι μαζί με τον Ολιβερ Πλατ στον ρόλο του Τρελού Κάπελα και τον Λιλ Λοβέτ στον ρόλο του λαγού.

Το φιλί της ζωής
Την ίδια χρονιά ο Ντέιβιντ Μπέκαμ ήταν ο πρίγκιπας που με το άσπρο άλογό του πήγαινε να δώσει το φιλί της ζωής στην αναπαράσταση της κλασικής σκηνής του παραμυθιού «Η Ωραία κοιμωμένη», η Ρέιτσελ Βάις γινόταν η πιο μαγική «Χιονάτη», ενώ η Σκάρλετ Γιόχανσον πόζαρε στα σκαλιά του κάστρου της ως Σταχτοπούτα φορώντας μια μαγευτική γαλάζια τουαλέτα αλλά και τη διαμαντένια τιάρα του Χάρι Γουίντσον αξίας 325.000 δολαρίων.

Οι σταρ σε παραμυθένια πορτρέτα

«Υπήρχαν πολλοί χαρακτήρες της Ντίσνεϊ που μου άρεσαν όταν ήμουν μικρός. Τώρα βλέπω τους γιους μου να μαγεύονται από τους ίδιους και άλλους ήρωες που γίνονται ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής τους», έχει πει ο Μπέκαμ για την εμπειρία του, ενώ για τη Λίμποβιτς φωτογραφήθηκε επίσης ο διάσημος Ελβετός τενίστας Ρότζερ Φέντερερ.

Η Λίμποβιτς που φημίζεται για τα προκλητικά και γεμάτα φαντασία εξώφυλλα των σελέμπριτις σε περιοδικά όπως τα Vanity Fair, Vogue και Rolling Stone, με τα οποία συνεργάζεται χρόνια, «ταιριάζει» τους ήρωες των παραμυθιών με τους σταρ που επιλέγει, κρίνοντας όχι μόνο από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους αλλά και από την προσωπικότητά τους. Στο παρελθόν έχει πει για τους σελέμπριτις: «Πάντοτε με ενδιέφερε πιο πολύ το τι κάνουν από το ποιοι είναι. Ελπίζω στις φωτογραφίες μου να αντανακλάται αυτό».

  Η Τζέσικα Τσάστεϊν καλπάζει μεταμορφωμένη σε Merida, ηρωίδα του «Brave» στην πιο πρόσφατη φωτογραφία της σειράς, η Κουίν Λατίφα γελά χαιρέκακα ως κακιά Ούρσουλα που κυνηγά τη «Μικρή γοργόνα» Τζούλια

Η Τζέσικα Τσάστεϊν καλπάζει μεταμορφωμένη σε Merida, ηρωίδα του «Brave» στην πιο πρόσφατη φωτογραφία της σειράς, η Κουίν Λατίφα γελά χαιρέκακα ως κακιά Ούρσουλα που κυνηγά τη «Μικρή γοργόνα» Τζούλιαν Μουρ και τον Μάικλ Φελπς που κολυμπάει στο πλάι της, ενώ ο Ντέιβιντ Μπέκαμ γίνεται πρίγκιπας του παραμυθιού της «Ωραίας κοιμωμένης»

Μεγάλη έμπνευση για τη Λίμποβιτς αποτέλεσαν οι ιστορίες του Πίτερ Παν: Την πρόκληση για τη θεματική φωτογράφηση δέχτηκαν το σούπερ μόντελ από τη Βραζιλία Ζιζέλ Μπούτχεν, που φωτογραφήθηκε ως Γουέντι, ο Ράσελ Μπραντ που δάμασε έναν κροκόδειλο ως Κάπτεν Χουκ, ενώ η Τίνα Φέι συνάντησε τον Πίτερ Παν -Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ στο παράθυρό της.

Από τις πιο καλές στιγμές της σειράς ήταν η μεταμόρφωση της Πάτι Σμιθ σε «Πειρατή της Καραϊβικής» μαζί με τον πρωταγωνιστή της σειράς ταινιών Τζόνι Ντεπ, οι φωτογραφίες της τραγουδίστριας της κάντρι Τέιλορ Σουίφτ ως «Ραπουντζέλ», η Κουίν Λατίφα ως κακιά Ούρσουλα της ταινίας «Η μικρή γοργόνα», αλλά και η ίδια η «Μικρή Γοργόνα»-Τζούλιαν Μουρ που δέχτηκε να κάνει υποβρύχια φωτογράφηση μαζί με τον διάσημο κολυμβητή και Ολυμπιονίκη Μάικλ Φελπς.

Οι σταρ σε παραμυθένια πορτρέτα

Ακόμη, ο Τζεφ Μπρίτζες και η Πενέλοπε Κρουζ που αναπαράστησαν το ζευγάρι του παραμυθιού «Η πεντάμορφη και το τέρας», ενώ σε ένα τεράστιο Τζίνι μεταμορφώθηκε η Γούπι Γκόλμπεργκ?

«Κλικ» γεμάτα πάθη και εντάσεις

Προσωπικότητα γεμάτη εντάσεις και πάθη η Ανι Λίμποβιτς δεν είναι μια απλή φωτογράφος. Ηταν ο φακός της που τράβηξε την περίφημη τελευταία φωτογραφία του Τζον Λένον και της Γιόκο Ονο λίγες ώρες πριν από τη δολοφονία του Λένον για το περιοδικό «Rolling Stone», σε αυτή ανήκει η καλτ φωτογραφία της γυμνής εγκύου Ντέμι Μουρ, το εξώφυλλο της Μισέλ Ομπάμα στο «Vanity Fair», το εξώφυλλο του άλμπουμ «Born In The USA» του Μπρους Σπρίνγκστιν, τα στιγμιότυπα από τις περιοδείες των Ρόλινγκ Στόουνς, καθώς και το πορτρέτο της βασίλισσας Ελισάβετ, του Τζορτζ Μπους και οι ημίγυμνες φωτογραφίες της 15χρονης τότε Μάιλι Σάιρους που αναστάτωσαν την Disney.

Οι σταρ σε παραμυθένια πορτρέτα

Ο τυφώνας
Μία από τις πιο αμφιλεγόμενες δουλειές της ήταν η σειρά φωτογραφιών της αμερικανικής «Vogue» εμπνευσμένες από τον τυφώνα Σάντι που παρουσίαζε μοντέλα μαζί με διασώστες σε σκηνές καταστροφής και προκάλεσε τσουνάμι αντιδράσεων.

Η Ανι Λίμποβιτς συνδέθηκε με την τολμηρή διανοούμενη, συγγραφέα και ακτιβίστρια Σούζαν Σόνταγκ που πέθανε το 2004 από καρκίνο. Παρά τις ακριβοπληρωμένες δουλειές της η Ανι Λίμποβιτς αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα από το 2000 και έχει βγάλει στο σφυρί επανειλημμένα πολλά από τα δικαιώματα των φωτογραφιών της. Το 2012 έβγαλε σε δημοπρασία το υπερπολυτελές σπίτι της στο Γουέστ Βίλατζ του Μανχάταν. Ενα σπίτι 950 τετραγωνικών με επτά υπνοδωμάτια και έξι μπάνια, κήπο και ειδικά διαμορφωμένο χώρο φιλοξενουμένων.

Η Ανι Λίμποβιτς έχει προκαλέσει πολλές φορές με τη δουλειά της

Η Ανι Λίμποβιτς έχει προκαλέσει πολλές φορές με τη δουλειά της

Η φωτογράφος είναι επίσης διάσημη για τις ομαδικές φωτογραφίσεις που έχει κάνει για το αμερικανικό περιοδικό «Vanity Fair», όπως η προοσκαρική φωτογράφηση του πρόσφατου τεύχους με τους σούπερ σταρ Τζορτζ Κλούνεϊ και Τζούλια Ρόμπερτς.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου